Eremetaal voor AV Passaat tijdens NK Junioren

11 juli 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren in Alphen aan den Rijn hebben AV Passaat atleten Bart van Nunen en Lars Paalvast eremetaal behaald. Op de 3000m liep Bart de hele wedstrijd in de kopgroep. Uiteindelijk moest hij in een snelle laatste ronde zijn meerdere erkennen in Jorijn de Mare en liep hij naar een mooie 2e plek in een tijd van 9.06.17. Bij het speerwerpen liet Lars Paalvast in de eerste ronde al zien dat het een mooie wedstrijd kon worden, door meteen zijn record met ruim 3 meter aan te scherpen.
 
Vervolgens wierp hij nog 3 keer boven zijn oude record, om in de laatste poging uit te halen naar 52.20m. Met deze afstand eindigde hij als 3e. Ivo Bijl eindigde voor de derde maal op rij met een 4e plaats net naast het podium op de 5000m. Sven Maliepaard kwalificeerde zich met speels gemak voor de finale op de 400m, waar hij met een nieuw persoonlijk record van 49.92s op de 5e plaats eindigde. De prestaties van deze atleten zijn extra indrukwekkend omdat ze allen pas eerstejaars in hun categorie zijn. Lars Gerritsen liep een mooie race op de 3000m waarbij hij op het einde nog een aantal atleten inhaalde om als 7e te eindigen.

De jonge Pricilla Huisman behoort officieel nog niet tot deze categorie maar gebruikte dit NK om alvast wat ervaring op te doen. Ze miste op de 100m maar net de halve finale maar haalde deze halve finale wel op de 400m. Ralf Nieuwenhuizen, de atleet van AV Spirit uit Oud-Beijerland, die volgend jaar ook voor AV Passaat uit zal komen, liet zien over hoeveel talent hij beschikt door op de 800m het Nederlands Kampioenschap binnen te halen. Deze race was zo spannend dat beide atleten de zelfde tijd kregen toegewezen. Het verschil op de streep was alleen op een ingezoomde finishfoto waar te nemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.