D-jongens AV Passaat plaatsen zich voor landelijke finale

27 juni 2011 door Ad van Herk
D-jongens AV Passaat plaatsen zich voor landelijke finale

PAPENDRECHT - Tijdens de regenachtige gebiedsfinale van de C/D competitie afgelopen zaterdag in Etten Leur heeft de jongens junioren-D ploeg van AV Passaat de tweede plaats behaald. Dankzij twee goede voorronden wisten de jongens de gebiedsfinale te halen, waarin door de jongens uitstekend gepresteerd werd. De dag begon met een mooie 3e plaats op de estafette die door Aron Blom, Sietse Visser, Bart Erckens en Edward van der Does werd gelopen in een tijd van 45.31 sec. Tijmen van Straten wist het discuswerpen te winnen met een afstand van 25,87m. Bij het kogelstoten haalde hij een persoonlijk record met 9.25 meter. Maurits van Halderen won het verspringen dankzij zijn laatste sprong van 4.39m. Diego Groeneveld kwam uit op het onderdeel hoogspringen en op de 1000 meter. Bij het hoogspringen haalde hij de 1,40 meter net niet, maar met een mooie 1,35 kon hij tevreden zijn. De 1000 meter liep hij in een mooie tijd van 3.22.33.

Sietse Visser zag zijn trainingsarbeid op het onderdeel 80 meter horden beloond, want hij won met overmacht zijn serie op de 80 meter horden met een persoonlijk record van 16.58 sec.
Op de 80 m. horden haalde Edward van der Does werd van alle series bij elkaar 2e plaats in een scherpe tijd van 13.89. Op het laatste onderdeel van de dag, de 80 meter sprint kwam Edward ook nog een keer uit en haalde hij de 3e plaats dankzij zijn tijd van 11.12 sec. Ook Bart Erckens kwam uit op de sprint en hij finishte na 11.57 seconden.

Dankzij het goede puntentotaal heeft de ploeg zich geplaatst voor de landelijke finale die in september gehouden zal worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.