Druk bezochte opening Brouwerij de Heerlijkheid

23 juni 2011 door Ad van Herk
Druk bezochte opening Brouwerij de Heerlijkheid

PAPENDRECHT - Woensdagavond 22 juni 2011 was het gezellig druk tijdens de opening van Brouwerij de Heerlijkheid op het terrein van de Landwinkel te Papendrecht. Familie, vrienden, bekenden en belangstellenden waren gekomen om samen met brouwer Geert-Jan Verschoor het glas te heffen op de officiële opening van zijn micro brouwerij. Aan het einde van de opening gaf Iris Verschoor  een presentatie over het maken van bier.

De aanwezigen waren getuige van de presentatie van een drietal authentieke Papendrechtse bieren: Dijkbier, Boezembier en Steegtbier. De bieren zijn, met een nostalgische knipoog naar het verleden, vernoemd naar oud Papendrechtse wijken. De bieren hebben overigens een verrassend frisse smaak en een aangenaam laag alcohol percentage (4,8%).

Verschoor haalde in zijn toespraak aan hoe hij als kind al belangstelling kreeg voor het brouwproces dankzij de hobby van zijn vader. Die gebruikte fruit uit zijn eigen tuin en boomgaard om wijn en bier te maken, een inspiratie voor de jonge Papendrechtse brouwer. De bieren zijn te koop in Landwinkel De Fruitheerlijkheid, Kerkbuurt 56 te Papendrecht. U lees meer over de drie Papendrechtse bieren op www.brouwerijdeheerlijkheid.nl 


Geert-Jan Verschoor legde uit hoe de brouwerij ontstaan is

Pas op voor de scherven, na dopen van de brouwerij

De ketels in de brouwerij

Iris Verschoor hield presentatie over bier

Foto's: Ad van Herk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.