Individuele rayonkampioenschappen voor Olympia zeer succesvol

20 juni 2011 door Ad van Herk
Individuele rayonkampioenschappen voor Olympia zeer succesvol

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend vond traditiegetrouw de laatste wedstrijd van het seizoen plaats in het Rayon Dordrecht. De individuele rayonkampioenschappen zijn al jarenlang de afsluiting van het seizoen en werden dit keer gehouden in Papendrecht. Olympia Papendrecht tekende samen met O&O Zwijndrecht en het Rayon Dordrecht voor de organisatie. Met zo'n 303 inschrijvingen verdeeld over vrijdagavond en de hele zaterdag is het een gezellige en drukke wedstrijd. Voor de turnsters die het hele jaar al zijn uitgekomen in de wedstrijden, is het de laatste kans op een medaille.


Namens Olympia Papendrecht deden zo'n dertig turnsters mee. Op de vrijdagavond  werd er onder meer gestart met de categorie junior NTS 7 en senior NTS 7. In de categorie junior NTS 7 werd Lisanne Kuntz 2e. Zij moest de medaille laten aan haar enige andere tegenstandster in deze categorie, Kim Wagenmakers van DVO Dordrecht. Lisanne turnde beter op vloer en brug, maar eindigde uiteindelijk toch op de 2e plaats. Alinda Korteland, Chantal de Koning, Aline van de Want en Mariska Eilbracht turnden hun wedstrijd in de categorie senior 7 en Chantal wist hier een bronzen medaille te behalen met 43.70 punten. Die medaille dankte zij onder meer aan een eerste plaats in deze wedstrijd op brug met 11,550.


Op zaterdag kwamen de overige Papendrechtse turnsters in actie. In de categorie instap 10 haalde Vera Nederhof de gouden medaille met 51.00 punten. Op sprong, brug en lange mat liet zij de beste oefening in haar categorie zien. In de categorie pupil I niveau 10 stonden er drie Papendrechtse turnsters op het podium. De gouden medaille en dus de titel van rayonkampioene in deze categorie, ging naar Ginny van Eck met 52.650. Zilver was er voor Elise Vonk met 52.00 punten. En de bronzen medaille werd omgehangen bij Noa van Dijk met 50.90 punten. Een mooi podium voor Olympia! Bij de jongste turnsters, de benjaminnen niveau 11, ging bronzen medaille naar Helene Borsje met 48.30 punten. En bij de instap niveau 11 was er zilver voor Naomi Klooster met 50.350 punten.

In de categorie jeugd 8 waren er veel inschrijvingen, waardoor er vijf medailles te verdelen waren. Lysanne Meijer haalde de vierde plaats en dus een medaille met 42.10, onder meer door het 2e cijfer op balk met 10.75 punten. Kirsten Kuntz deed het nog beter en mocht het zilver ophalen met 42.10 punten. Haar beste cijfer was voor de sprong over de Pegasus met 11.15 punten.

Bij de pupillen I niveau 9 haalde Carlijn Woerlee de 3e plek met 46.60 punten. Een leeftijdscategorie ouder zijn de pupillen II. In het niveau 9 haalde Lotte Kuntz en Kaylee Vis beiden een medaille. Voor Lotte was er het brons met 49.70 punten en Kaylee werd rayonkampioene met 50.05 punten. Inge Nederhof maakte het feestje in deze ronde compleet door bij de pupillen II, niveau 10 de zilveren medaille te halen met 50.15 punten.

Al met al een erg geslaagd weekend. De wedstrijden verliepen goed en gezellig en bovendien haalde Olympia goede resultaten. Op de foto de medaillewinnaars van Olympia uit de derde wedstrijd op zaterdag. Van links naar rechts:  Inge Nederhof, Lotte Kuntz, Kaylee Vis en Carlijn Woerlee op het podium in De Donck.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.