PKC verliest veldfinale van TOP

19 juni 2011

PAPENDRECHT - Vanwege blessures moest PKC op zaterdag 18 juni zonder Mady Tims en Suzanne Struik van start gaan in de veldfinale. Saskia de Graaf en Lara Boonstoppel namen de honneurs waar. Wonder boven wonder bleef het nog steeds droog in Pijnacker, hoewel er wel nog een harde wind over het veld blies. Net als in de A-finale zou dit wel eens een belangrijke factor kunnen gaan spelen.

In de beginfase hadden beide ploegen duidelijk moeite met de omstandigheden, er werd lange tijd niet gescoord. Tom Kalkman was de eerste die na negen minuten spelen de korf wist te doorboren: 0-1. Via een strafworp kon TOP de gelijkmaker doen aantekenen; er was toen al bijna een kwartier gespeeld. Nadieh den Dunnen tekende direct daarna voor de 1-2, waarna Richard Kunst de kans kreeg met een strafworp de score uit te breiden, maar door de wind miste hij. Natuurlijk profiteerde TOP en via Mick Snel werd het 2-2.

Halverwege de eerste helft: een wel zeer magere stand van 2-2 waarbij het ter plaatse steeds harder begon te waaien. De omstandigheden waren niet zodanig, dat er een mooie wedstrijd en hoge score te verwachten was. Minutenlang gebeurde er scorend niets. Laurens Leeuwenhoek doorbrak de ban en bracht PKC op 2-3 van grote afstand, direct daarna weer gevolgd door de gelijkmaker van Bregtje van Drongelen.(3-3). Eindelijk werd de korf wat vaker gevonden.

Met nog tien minuten te spelen kwam TOP voor het eerst op voorsprong: 4-3 door Celeste Split. Nu was het John den Dunnen die PKC direct in de tegenaanval weer op gelijke hoogte wist te brengen (4-4). Twee strafworpen brachten TOP vervolgens op 6-4 via 2x Daniël Harmzen. PKC haakte via een fraaie treffer van Richard Kunst weer aan: 6-5. 7-5 Mick Snel en direct daarna Laurens Leeuwenhoek 7-6, waarna Bregtje van Drongelen TOP vanaf afstand weer op een verschil van twee wist te brengen (8-6). Richard Kunst bleef zich manifesteren en bracht bij de 8-7 PKC weer terug in de wedstrijd.
PKC leek te kunnen gaan aanhaken, maar weer werd er een stip gegeven aan TOP, benut door Mick Snel in de laatste minuut van de eerste helft: 9-7. Rust.

Na rust bracht TOP het verschil direct op drie, waardoor het uitzicht op een overwinning voor PKC wel erg moeilijk begon te worden. Het probeerde aan te haken: Tom Kalkman 10-8, John den Dunnen 11-9. Het bleef echter bij aanhaken... Daniël Harmsen mocht weer vanaf de stafworpstip zijn vierde treffer laten aantekenen: 12-9.

Het begon vervolgens te regenen in Pijnacker, zou dit positief voor PKC kunnen gaan werken? Wel voor Tom Kalkman het moment om 12-10 van afstand te laten aantekenen van afstand, gevolgd een minuut later door Richard Kunst: 12-11. Nog twintig minuten te spelen en het verschil is weer drie doelpunten geworden: 14-11.
En de weersomstandigheden werden steeds slechter, het ging stormen in Pijnacker.

Laurens Leeuwenhoek gaf als aanvoerder het signaal: 14-12... Zou het dan toch nog gaan gebeuren?
Maar nee, de daadwerkelijke kracht ontbrak en TOP bleek solide, zoals dit hele seizoen.
Met nog acht minuten te spelen stond er een 15-12 stand op het scorebord en was het eigenlijk wel duidelijk wie er zou gaan winnen. Het zat er gewoon niet in voor PKC.
Ook een time out met nog een kleine vijf minuten te spelen kon geen omwenteling meer doen brengen.
TOP speelde de wedstrijd professioneel uit, eindstand: 15-12.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.