Boskalis gaat uitvoerig ontwerp van offshore fosfaatproject in Nieuw-Zeeland uitvoeren

07 juni 2011 door Ad van Herk
Boskalis gaat uitvoerig ontwerp van offshore fosfaatproject in Nieuw-Zeeland uitvoeren

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is door Chatham Rock Phosphate Limited (CRP) exclusief aangewezen om het uitvoerige ontwerp te verzorgen voor een offshore rotsfosfaatnoduleproject bij Chatham Rise. Boskalis werd gekozen na een volledige evaluatie van drie studies die door internationale baggeraannemers waren ingediend.

Chatham Rise is een gebied 450 km ten oosten van de stad Christchurch met een oppervlakte van 4.726 km2. Binnen dit gebied bevinden zich aanzienlijke afzettingen van rotsfosfaat op de zeebodem op een diepte van circa 400 meter. Het winnen van rotsfosfaat biedt substantiële voordelen op economisch, milieu- en markttechnisch gebied. Het fosfaat zal in de landbouwsector als kunstmest worden toegepast en daarmee het over grote afstand importeren van kunstmest vervangen.

De innovatieve projectbenadering die Boskalis heeft ontwikkeld, is gebaseerd op een systeem voor het winnen en splitsen van de fosfaatnodules volgens aangepaste en bewezen baggertechnologie. CRP zal gesprekken aangaan met Boskalis inzake het uitvoeren van uitgebreide ontwerpwerkzaamheden en productietesten. Tevens zal Boskalis nauw betrokken zijn bij aanverwante milieustudies die nu van start gaan. Boskalis kijkt ernaar uit om de komende 12-18 maanden met het CRP-team samen te werken aan het ontwikkelen van een totaaloplossing op economisch, milieu- en technisch gebied.

Voor meer informatie: http://rockphosphate.co.nz/news/archives/2011/06/02/chatham-rock-phosphate-successfully-completes-preliminary-engineering-phase-for-phosphate-project-in-new-zealand/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.