Succesvol korenconcert in muziektent

31 mei 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - De weerberichten voorspelden weinig goeds, maar gelukkig bleef het afgelopen vrijdag 27 mei droog tijdens het eerste zomeravondconcert van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht in haar muziektent aan de Eilandstraat.

Enkele honderden bezoekers trotseerden de lage temperatuur om te komen luisteren naar achtereenvolgens Papendrechts koor De Smarties, Schipperskoor De Pontonniers en ViVid Poprock. En daar kregen ze geen spijt van.

De Smarties openden met Droomland, gevolgd door vele bekende krakers. De stemming zat er zowel bij het koor als bij het publiek al goed in. De Pontonniers begonnen met Aan het strand stil en verlaten en kwamen na vele omzwervingen uit bij het Piratenlied, waarbij het aiaijippiejippijee tot in de wijde omtrek te horen was. Na een korte pauze was de beurt aan ViVid Poprock, die met vele popklassiekers en diverse solo’s de handen op elkaar kreeg van de enthousiaste toehoorders.

Vervolgens werden voor de grote finale leden van alle koren in de muziektent ‘gepropt’ om gezamenlijk Mama Mia en Brandend Zand/Paradiso te zingen. Bij het eigenlijke slotlied You’ll never walk alone’ werd het publiek uitgenodigd om dit staande mee te zingen en dat ging met de stemmen van het publiek erbij zo hard gezongen, dat dit vermoedelijk in het hele dorp te horen was. Het allerlaatste lied werd nogmaals Droomland en toen was het echt afgelopen. Publiek en koren togen – na een poosje – tevreden huiswaarts en ook het bestuur van Dorpsbehoud kijkt met tevredenheid terug op een bijzonder geslaagd 1e zomeravondconcert. 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.