PKC verslaat SKF met speels gemak

27 mei 2011
PKC verslaat SKF met speels gemak

PAPENDRECHT - Op donderdag 26 mei speelde PKC de wedstrijd tegen SKF. Ondanks de harde wind en bij vlagen striemende regen, begonnen de Papendrechters sterk en na vijf minuten was het al 5-1.
Halverwege de eerste helft was de voorsprong uitgebouwd naar 9-2 en bij het rustsignaal stond er 15-4 op het scorebord.

Voor de grasvelden op de Oostpolder was de regen, die bij aanvang van de tweede helft met bakken uit de hemel kwam zetten, gezien de extreme droogte van de laatste tijd uiteraard welkom (zelfs het kunstgrasveld knapte er door op), maar de motivatie van de spelers voor de tweede helft werd er wel door getemperd.

In de tweede helft was de tussenstand zelfs even 21-5. PKC nam toen was gas terug en de eindstand werd 25-11.

PKC moet zich richten op de tweede plaats in de poule, omdat TOP ongenaakbaar blijkt. De Papendrechters staan nog twee punten achter op DeetosSnel, dat echter een wedstrijd meer gespeeld heeft. Het onderlinge treffen a.s. zaterdagmiddag zal dus heel belangrijk worden. Bij winst komt PKC puntgelijk met Deetos waarbij het onderling verschil in het voordeel van de Papendrechters zal zijn, indien er met meer dan één doelpunt verschil wordt gewonnen. Dit rekenvoordeel zou gunstig zijn geweest voor PKC, maar, zo blijkt ons nu, is deze regel dit jaar door de bond afgeschaft: dat wil dus zeggen, dat er bij een gelijk puntenaantal tot een beslissingswedstrijd zal worden gekomen.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.