Vier kringtitels voor de Geul

23 mei 2011 door Ad van Herk
Vier kringtitels voor de Geul

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in Dordrecht in het 50 meterbad het tweede deel van de kringkampioenschappen gezwommen. Het werd een succesvol weekend voor de Geul: vier zwemmers behaalden de titel kringkampioen 2011 op een bepaalde afstand en er werden maar liefst 25 medailles veroverd, een ongekend aantal.

Bij de jongste jongens, junioren 1, was het Ben Muller die op de 200 rug de titel op zijn naam schreef. Max Muller volgde goed met een tweede plaats. Op de 400 vrij, de 200 vrij en de 100 vlinder wist Ben Muller het zilver te bemachtigen. Bas van Middelkoop greep met een vierde plaats op de 200 vrij net naast de medailles.

In de categorie junioren 2 veroverde Thomas Verhoeven twee vlinderslagmedailles: zowel op de 50 als op de 100 vlinder pakte hij het zilver. Yaro Roodenburg slaagde erin om op de 100 vlinder een PR van ruim 4 seconden op de klokken te zetten, een prima prestatie, zeker ook omdat de wedstrijd in het 50 meterbad gezwommen werd. Ook op de 100 school zwom Yaro naar een PR en Joran Bakema zwom een mooi PR op de 50 vlinder.

Jesse de Win pakte in de categorie junioren 3 de titel op de 200 rug. Op de 50 en de 100 school veroverde hij het brons.

In de categorie junioren 4 was de titel op de 50 school voor Tim Muller. Hij voegde daar nog het zilver op de 100 school en het brons op de 200 vrij aan toe.

Giovanni den Ouden pakte de kringtitel op de 100 vlinder bij jongens jeugd 2. Op de 200 en de  400 vrij werd hij tweede, op de 50 vlinder werd hij derde. Jasper de Win pakte 5 medailles: zilver op de 50 vlinder en brons op de 100 vlinder, 400 vrij, 50 school en 100 school.
Bij de heren was er op de 50 school en bronzen medaille voor Ivan van Omme.

De dames begonnen het tweede deel met de zware 200 vlinder. Zowel Djamari Oetringer als Eline Molle wisten in hun leeftijdscategorie beslag te leggen op het brons. Sabrina de Graaf greep met een vierde plaats net naast de medailles op de 200 wissel, het verschil met de nummer drie was slechts zes honderdste seconde.

Ook het heren estafetteteam met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Giovanni den Ouden en Jasper de Win zwom op de 4x100 wissel naar een vierde plaats.

Met de resultaten van het tweede weekend kwam het totaal voor de Geul op 7 kringtitels en 42 medailles, een teken dat de Geul onder leiding van hoofdtrainster Erica Muller de goede weg ingeslagen is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.