Wijzigingen Raad van Commissarissen Boskalis

13 mei 2011 door Ad van Herk
Wijzigingen Raad van Commissarissen Boskalis

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V (Boskalis) bericht, naar aanleiding van de vandaag gehouden jaarvergadering, dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft ingestemd met een aantal wijzigingen in de samenstelling van de Raad van Commissarissen. Tevens heeft de vergadering ingestemd met het dividendvoorstel van € 1,24 per aandeel.

De heer mr. C. van Woudenberg is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Boskalis voor een termijn van vier jaar.

De heer M. van der Vorm was niet beschikbaar voor herbenoeming als Commissaris. De daardoor ontstane vacature in de Raad van Commissarissen is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ingevuld met de benoeming van de heer drs. J. van Wiechen.

De heer Van Wiechen (1972) heeft de Nederlandse nationaliteit en vervult de functie van directeur bij HAL Investments B.V. Voorts bekleedt de heer Van Wiechen de positie van non-executive Director in de Raad van Bestuur van Dockwise Ltd, voorzitter van de Raad van Commissarissen van N.V. Nationale Borgmaatschappij en is hij lid van de Raad van Commissarissen van Mercurius B.V., FD Mediagroep B.V. en InVesting B.V.

De heer Van Wiechen is benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Boskalis voor een termijn van vier jaar.

In de jaarvergadering is medegedeeld dat de heer H.J. Hazewinkel de Raad van Commissarissen ad interim zal voorzitten na het recente plotselinge en betreurenswaardige overlijden van de heer drs. H. Heemskerk. Ter vergadering is eveneens medegedeeld dat de Raad de heer mr. J.M. Hessels bereid heeft gevonden zich kandidaat te stellen voor de positie van voorzitter van de Raad van Commissarissen. De benoeming van de heer Hessels zal op voordracht van de Raad van Commissarissen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden voorgelegd op de eerstvolgende (buitengewone) aandeelhoudersvergadering.

Tot slot is de heer ing. T.L. Baartmans lid van de Raad van Bestuur van Boskalis, herbenoemd voor een termijn van vier jaar.


Dividend
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft ingestemd met het voorgestelde dividend van € 1,24 per aandeel in de vorm van gewone aandelen, tenzij een aandeelhouder het verkiest een uitkering in contanten te willen ontvangen. Het dividend is vanaf 8 juni 2011 betaalbaar.

 Alle overige in stemming gebrachte agendapunten zijn aangenomen.

Financiële agenda 2011
16 mei  Aandeel noteert ex-dividend
18 mei Recorddatum voor dividendgerechtigheid (na sluiting beurs)
27 mei Uiterste datum bekendmaking dividendvoorkeur - contanten of in aandelen
1 juni  Vaststelling en publicatie van het keuzedividend aan de hand van volume gewogen gemiddelde beurskoersen op 30, 31 mei en 1 juni (na sluiting beurs)
8 juni Betaalbaarstelling dividend en levering aandelen 
18 augustus Publicatie halfjaarcijfers 2011
18 november Trading update 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.