Giek klapt tegen viaduct en beschadigt vangrail

21 april 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Op woensdagmorgen 20 april heeft een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Westbroek het viaduct over de rijksweg A15 bij de N3 beschadigd. Er vielen geen gewonden. Het incident gebeurde doordat de man de giek van een kraan was vergeten naar beneden te halen en te zekeren nadat hij met de kraan zijn lading had vastgemaakt. De kraan bleek te hoog waardoor deze tegen het viaduct klapte. De vangrail raakte over 10 meter beschadigd, daarnaast brak de fundering van de kraan los van de vrachtauto en bleef hangen aan een hydrauliekslang. Door de brokstukken raakte een personenauto lichtbeschadigd. Eén van de twee rijstroken werd afgesloten om de brokstukken en hydrauliekolie op te ruimen.
De politie heeft een proces-verbaal tegen de chauffeur opgemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.