Vrijwilligersprijs voor voedselbank Papendrecht

21 april 2011 door Ad van Herk
Vrijwilligersprijs voor voedselbank Papendrecht

PAPENDRECHT - Dertien vrijwilligers van de Voedselbank werden voor één keer zelf bediend. Zij ontvingen voor hun inzet de vrijwilligersprijs van de gemeente Papendrecht in de vorm van een etentje bij de Wok Planet.
 
Wethouder Herman Nieuwstraten vindt het zeer terecht dat de Voedselbank deze maand de vrijwilligersprijs mocht ontvangen: “Wanneer de prijs in geld was uitbetaald, zou het zeker aan de Voedselbank besteed zijn, nu was de prijs écht voor de vrijwilligers. Geweldig hoe die zich al jarenlang inzetten voor dit werk.
 
Voorzitter Bert de Ruiter: ‘De prijs toont de waardering voor ons werk. Daar zijn wij erg blij mee. En onze vrijwilligers zijn het waard. Iedere vrijwilliger werkt op vaste dagen. Als zij eens niet kunnen, ruilen ze onderling. Het is een team waar ik volledig op kan vertrouwen. De voedselbank heeft ongeveer 10 bedrijven die regelmatig producten leveren. De meeste vrijwilligers werken al jaren mee. Het verloop is minimaal. Daarom hebben wij ook geen nieuwe vrijwilligers nodig. Die bieden zich soms wel aan en ik hoop dat zij elders nuttig werk gaan doen. Want vrijwilligerswerk is nuttig en nodig.’

Foto: Pieter van den Berg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.