VV Papendrecht behaalt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

18 april 2011
VV Papendrecht behaalt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

PAPENDRECHT - Daar waar het de afgelopen weken niet lukte,  lukte nu in een helft wel….drie keer scoren. Op een zonovergoten sportpark de Dem in Hoensbroek onder matige publieke belangstelling trappen EHC en Papendrecht op zondag 17 april om 14:35 uur af. EHC vecht voor een plaats in de nacompetitie en Papendrecht tegen degradatie. Papendrecht start echter veel feller dan EHC. Na twee minuten is er al de eerste aanval van Papendrecht. Helaas komt Chris Lever op het slechte veld in Hoensbroek niet tot een schot. Een minuut later is het echter wel raak. Chris Lever is de diepte ingestuurd en het (trage) centrale verdedigingsduo te snel af. De keeper rest niet anders dan Chris onderuit te halen binnen de 16. Dit komt hem te staan op een strafschop en een……..gele kaart.  Chris spot met de voetbalwetten en gaat zelf achter de bal staan en faalt vanaf 11 meter niet.  Ongekende weelde voor rood zwart na 4 minuten al op een 1-0 voorsprong.

In de 8e minuut is het weer Papendrecht wat de weg naar het EHC doel zoekt . De “ouderwetse” punter van een van de uitblinkers van deze middag, Elwin Spoel, gaat echter naast het doel. In de 10e minuut doet ook EHC van zich spreken. Een snelle tegenaanval eindigt in een hoekschop. Deze hoekschop levert een hachelijk moment op voor het Papendrecht doel. Danny de Koning de Papendrecht goalie stompt de bal weg echter precies voor de voeten van een EHC spits. Deze twijfelt niet en haalt hard uit. Tot geluk van alles en iedereen wat van Papendrecht is spat de bal op de binnenkant van de paal uiteen. Nog geen 3 minuten later een zelfde situatie maar nu voor het EHC doel is het Rutger van der Klei die van dichtbij de binnenkant van de paal van het  EHC doel kraakt.

De eerste helft gaat in een behoorlijk tempo waarbij Papendrecht wel de bovenliggende partij is. In de 21e minuut is het EHC wat er weer op uit gaat in de omschakeling. De bal word echter ten koste van een hoekschop prima verdedigt door de Papendrecht defensie. Deze hoekschop levert deze keer niets op. In de 23e minuut is het weer de beurt aan Papendrecht om de aanval te zoeken. De een twee tussen Robbert Stout en Rutger van der Klei kan door eestgenoemde echter niet voluit afgerond worden. In de 25e minuut weer een mogelijkheid van EHC. De linksbuiten krijgt na een goede EHC aanval de bal vrij gespeeld echter zijn schot verdwijnt ruim naast het Papendrecht doel.

In de 28e minuut stuurt Ramses de Leeuw Elwin Spoel diep. Zijn pass word echter op het laatste moment onderschept ten koste van een hoekschop.  In de 35e minuut is het wel weer raak. Een door Robert Stout goed genomen corner word bij de eerste paal ingekopt door Chris Lever. De EHC doelman red de bal….. echter pas achter de lijn. De assistentscheidsrechter twijfelt geen seconde en geeft doelpunt aan. De tweede van Chris Lever en van Papendrecht die middag. Nog is de koek niet op voor de eerste helft. De laatste en ook de mooiste is voor het laatst bewaard. Chris Lever ontvangt op links een pass in de diepte hij brengt exact op het juiste moment de bal voor de voeten van Elwin Spoel. Deze twijfelt niet en passeert heel koel de EHC doelman voor de derde keer deze middag en bepaalt daarmee de ruststand op 3-0 voor Papendrecht en daar is niets op af te dingen.

Na de rust heeft de trainer van EHC ingegrepen en twee wissels het veld ingestuurd. Dit in een poging Papendrecht meer onder druk te zetten en de wedstrijd te kantelen. In het begin lukt dit even, maar de defensie blijft heer en meester en Papendrecht blijft met de twee snelle spitsen Elwin Spoel en Chris Lever een “plaag” voor de EHC verdediging. In de tweede helft die van een veel minder niveau was dan de eerste valt de eerste mogelijkheid van Papendrecht in de 57e minuut te noteren. De snelle Elwin Spoel ontsnapt wederom aan de EHC defensie maar helaas is zijn schot niet hard genoeg om de EHC doelman te verrassen. De eerste mogelijkheid van EHC is pas in de 64e minuut te noteren. De ingeschoten bal gaat ruim voorlangs het Papendrecht doel. In de 75e minuut is er een snelle counter van EHC maar het hieruit voortvloeiende schot is een prooi voor Danny die deze bal klemvast pakt.

In de 79e minuut is er nog even opwinding voor het Papendrecht doel omdat de scheidsrechter een bal als terugspeelbal uitlegt zodat er een vrije trap op zo’n 10 meter voor de goal komt. De ingeschoten bal gaat echter naast het Papendrecht doel. Daarna kabbelt de wedstrijd naar het einde en is Papendrecht 3 punten rijker. Veel stappen voorwaarts op de ranglijst levert dit niet op omdat alle “onderste” concurrenten ook gewonnen hebben.

Voor Papendrecht staan er nu nog 3 finales op het programma in de strijd tegen degradatie. Hierbij treffen ze 2x directe concurrenten. Komende week met de Pasen is er geen programma en op 1 mei staat de belangrijke wedstrijd op het programma tegen het in punten en doelsaldo nagenoeg gelijk staande Blauw Geel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.