De Geul pakt tweede plaats in ZRO competitie

17 april 2011 door Ad van Herk
De Geul pakt tweede plaats in ZRO competitie

PAPENDRECHT - Vorig weekend werd in Papendrecht de laatste ronde van de regionale ZRO-B competitie gezwommen. De Geul stond aan het begin van deze wedstrijd op een derde plaats, met een achterstand van 103 seconden op de nummer twee. De zwemmers hadden besloten er helemaal voor te gaan om nog wat te stijgen in de eindklassering. Het resultaat van de middag was dat bijna elke start omgezet werd in een persoonlijk record, er werden er maar liefst 28 gezwommen. Uitschieters waren René Verhagen en Kevin Tittel, die op de 100 wissel bij jongens minioren 6 een PR van respectievelijk 10 en 8 seconden lieten noteren. Doordat de hele ploeg boven zichzelf uitsteeg deze wedstrijd werd de achterstand van 103 seconden uiteindelijk omgebogen in een voorsprong van 109 seconden en werd overtuigend beslag gelegd op de tweede plaats.

De middag begon met een 8x50 wissel estafette waarbij het team van de Geul een mooie tweede plaats behaalde.
De zwaarste opdracht van deze middag hadden de heren; zij moesten aan de bak voor de slopende 400 wissel. Jeugdzwemmer Jasper de Win en juniorenzwemmer Jesse de Win klaarden deze klus voor de Geul. Jasper slaagde er om alle concurrenten achter zich te laten en pakte het goud. Jesse zette de derde tijd op de klokken maar helaas had de jury geconstateerd dat er iets niet helemaal volgens de regels was gegaan bij een keerpunt. Het leverde hem een aantal strafseconden op maar zelfs daarna stond hij nog op de vierde plaats.
De 100 school was een prooi voor Ivan en Yuri van Omme: Ivan pakte het goud en Yuri het zilver.

Bij de dames pakte Pauline Tieleman op de 100 wissel met een vijfde plaats de punten.
In de categorie jongens jeugd kwam Jasper de Win nog twee keer aan de start en zowel op de 100 vlinder als de 100 vrij zwom hij naar het goud. Juniorenzwemmer Tim Muller volgde goed met een tweede plaats op beide afstanden. Bij de meisjes viel Eline Molle met een vierde plaats op de 100 vlinder net buiten de medailles.

Jesse de Win was in de categorie junioren 4 goed voor goud op de 50 rug en de 100 school. Op de 50 rug pakte Max Muller met een vijfde plaats de overige punten, op de 100 school pakte Tim Muller de punten met een derde plaats. Bij de meisjes greep Carmen Muilwijk net naast de medailles met een vierde plaats op de 50 rug. Djamari Oetringer zorgde met een vijfde plaats op de 100 school voor de wedstrijdpunten.

Jongens junioren 2 zwommen 200 vrij, met een tweede plaats voor Yaro Roodenburg en een vierde plaats voor Max Muller. Op de 50 school was er zilver voor Thomas Verhoeven en brons voor Bas van Middelkoop. Sabrina de Graaf pakte bij de meisjes het goud op de 200 vrij, Emese Ramstijn werd hier vijfde. Sophia van Maren zette tijdens de 200 vrij een PR op zowel de 100 als de 200 meter op de klokken. De 50 school leverde Sabrina een zilveren medaille op, het brons ging naar Iris van Valen.

De jongste zwemsters zwommen 100 wissel, met mooie PR’s voor Esmée Roodenburg, Dané van Wijngaarden, Britt Jansen en Sofia de Graaf.
Bij de afsluitende 8x50 vrij estafette legde het team van de Geul, aangemoedigd door alle overige zwemmers, beslag op de derde plaats.

De mooie 2e plaats in deze competitie en de 10e plaats in de landelijke Eon Zwemcompetitie zijn resultaten waar de zwemmers en hoofdtrainster Erica Muller trots op mogen zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.