PKC wint verrassend kruisfinale van Koog Zaandijk en gaat naar Ahoy

13 april 2011

PAPENDRECHT - Op dinsdag 12 april speelde PKC in Zaanstand tegen Koog Zaandijk de 3e en beslissende wedstrijd om een finaleplek in Ahoy.

Koog Zaandijk begon fel en zette PKC vanaf het begin onder grote verdedigende druk, waardoor de Papendrechtse aanvallen in tijd vastliepen. Via 1-0 en 1-1, liep Koog Zaandijk uit naar 3-1. Daarna kon PKC via Tom Kalkman en weer een stip van Suzanne Struik weer gelijk trekken. Weer liep KZ uit en vervolgens stond er 6-4 op de teller. Een goede onderschepping in de verdediging kon niet worden benut. Koog pakte de rebound en bracht de 7-4 via Roxanne Detering op het bord.

Tom Kalkman bracht PKC weer met de aansluitingstreffer richting KZ: 7-6. Bij 8-7 kwam er weer een schotklokoverschrijding van PKC, dat moeite had zich goed vrij te spelen. Koog profiteerde direct en tekende de 9-7 via Rick Voorneveld aan. Via Tom Kalkman werd het 9-8 en een onderschepping gaf PKC de mogelijkheid om weer langszij te gaan trekken. Dit gebeurde echter niet, waarna Kim Cocu het verschil van afstand weer op twee doelpunten bracht: 10-8. PKC probeerde aan te haken: 10-9 Laurens Leeuwenhoek, maar direct daarna 11-9 door Chris Kaper. Doorloopbal Cindy van Eijk: 11-10. De laatste vijf minuten zuivere speeltijd waren toen inmiddels aangebroken. Via een strafworp werd het 12-10, direct gevolgd door een treffer van Mady Tims: 12-11. Het ging vervolgens snel: Deetering 13-11, Tom Kalkman 13-12, kort daarna verzuimde hij om de 13-13 te laten aantekenen vanuit een vrije bal. Een lange aanval van Koog Zaandijk bracht vervolgens geen doelpunt en met nog twee minuten te spelen was PKC weer in de aanval: 13-13 via Tom Kalkman, nu dus wel. Afstandschot KZ: 14-13, doorloopbal Nadieh 14-14. Weer onderschepte PKC de bal en met nog één minuut te spelen ging PKC weer in de aanval: Tom Kalkman 14-15 op slag van rust en PKC kwam voor de eerste keer op voorsprong.
Ruststand 14-15.

PKC begon sterk aan de tweede helft: Rutger Sijstermans 14-16 en vervolgens Nadieh den Dunnen: 14-17. Laurens Leeuwenhoek: 14-18. Eric de Vries bracht KZ weer wat dichter bij: 15-18. De strijd om de bal werd steeds feller en fysieker. PKC liep vervolgens steeds verder uit en kwam op 15-21, waarna Kim Cocu weer even tegenspartelde: 16-21. Een lange aanval van Koog bracht daarna geen score: PKC countert en direct via Tom Kalkman van afstand 16-22.
Een gewelidige start van de tweede helft voor PKC.

Laurens Leeuwenhoek scoort van afstand 16-23. Rick Voornevelt scoort tegen: 17-23 en vanaf de stip 18-23. KZ ging op afstand verdedigen, want Rutger scoorde afgelopen zaterdag toch niet. MAAR NU WEL: 18-24.
Laurens Leeuwenhoek: 18-25.... Het PKC publiek werd gek van vreugde!

KZ kreeg vervolgens weer een wat dubieuze strafworp: 19-25.
Het laatste kwartier ging in dat wel eindeloos lang duurde...

KZ vocht voor de laatste kansen. Erik de Vries 20-25 en dreigde vervolgens weer op vier te kunnen komen, door enkele keren balverlies in de PKC aanval. Weer kreeg KZ een omstreden strafworp: 21-25. Richard Kunst scoorde vervolgens dan uit een mooie variant van een vrije worp: 21-26. Opnieuw wees de scheidsrechter naar de stip positie: 22-26.

PKC moest mee blijven scoren, anders zou het alsnog heel erg spannend kunnen gaan worden.Koog won weer een rebound in de verdediging en scoorde direct: 23-26. Suzanne Struik gaf weer wat meer lucht: 23-27.

Jan de Jager vroeg vervolgens om een TIME OUT met een vrije bal voor PKC in het verschiet. Laurens miste vervolgens niet... 23-28.
Roxanne Deetering scoort 24-28. Weer KZ in de aanval. Opnieuw mocht het vanaf de stippositie aanleggen: 25-28.

De druk werd steeds groter, de laatste vijf minuten gingen in. Suzanne Struik van afstand: 25-29. In hoog tempo wordt er doorgescoord.

Roxanne Deetering: 26-29 en gelukkig direct erop van Nadieh den Dunnen 26-30. Suzanne Struik moest vervolgens een blessurebehandeling aan de arm ondergaan. Spel lag daardoor even stil. Nog slechts drie minuten. Suzanne Struik scoort 26-31, maar direct het antwoord van KZ 27-31. Mady Tims scoort 27-32.
Laurens Leeuwenhoek deelde vervolgens de genadeklap uit: 27-33

De laatste minuut liep inmiddels en PKC had de bal weer: 27-34 door Tom Kalman. Wat zaterdag mis ging, maakte hij vandaag enorm mooi goed!

Het aftellen begon... tien negen acht zeven zes vijf vier drie twee een....  
PKC STAAT IN DE FINALE IN AHOY!

Een geweldige prestatie van deze jonge ploeg. In de finale aanstaande zaterdag in Ahoy is de tegenstander TOP uit Sassenheim, dat verrassend Fortuna uit Delft versloeg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.