PKC wint eerste wedstrijd kruisfinale tegen Koog Zaandijk

04 april 2011

PAPENDRECHT -

Op zaterdag 2 april speelde PKC haar 1e wedstrijd in de kruisfinale tegen Koog Zaandijk in een geweldige ambiance. De supporters van beide ploegen deden in de 1e helft nauwelijks voor elkaar onder om hun ploeg aan te moedigen. Coach Jan de jager zei voor de wedstrijd: “We gaan voor de volle winst in deze thuiswedstrijd” en dat hebben de spelers van PKC ook laten zien/gedaan.
 
De afgelopen wedstrijden was Koog Zaandijk nog zoekende naar de juiste opstelling, omdat Tim Bakker wegens een ernstige blessure voor zeer lange tijd is uitgeschakeld. Good old Chris Kaper werd teruggehaald, maar Koog Zaandijk zal na deze wedstrijd toch opnieuw bij zichzelf ten rade moeten gaan hoe men de volgende wedstrijd dit ontketende PKC zal moeten gaan bestrijden.
Het was goed om te zien dat onze Belgische PKC’er nr. 33 Davor Duronjic na lange tijd van afwezigheid als toeschouwer aanwezig was. Deze wedstrijd had veel media aandacht en ik weet zeker dat ze een goede keus hebben gemaakt.
 
Tom Kalkman zette PKC, d.m.v. een vrije bal, op een 1-0 voorsprong. Via een afstandsschot bracht Rick Voorneveld de stand op 1-1. KZ speelde aanvallend wat rustiger dan PKC en via Kim Cocu kwam KZ op een 1-2 voorsprong, maar Mady Tims maakte de 2-2 via een prachtige doorloopbal. Tot 4-4 ging de wedstrijd gelijk op. Toen nam KZ een tussensprint en via Chris Kaper en Roxanna Detering kwam KZ met 4-6 voor, maar PKC bleef vertrouwen in zichzelf houden, want de laatste wedstrijd in de competitie tegen KZ werd gewonnen. De ploeg knokte zich terug in de wedstrijd 7-7 en bij deze stand nam PKC een time-out om de boel weer op scherp te zetten. Scheidsrechter Remon Landwier hield de paalzone goed in de gaten om te felle duels te bestraffen. Nu nam PKC regelmatig een voorsprong maar KZ haakte steeds aan. Bij de stand 10-10 met nog 3 minuten te gaan werd door KZ 3x gescoord (10-13), maar Richard Kunst maakte in de laatste minuut toch nog de 11-13. Wat tevens de ruststand was.
 
Na rust bracht Rick Voorneveld KZ zelfs op 11-14. De wedstrijd leek in het voordeel van KZ uit te vallen, maar Tom Kalkman zette via een vrij bal vrij snel de 12-14 op het scorebord. De coaches van beide ploegen gaven regelmatig de nodige instructies aan de spelers. PKC bleef door gaan, verdedigde beter en had duidelijk het initiatief. PKC drukte ook door. De 11-14 achterstand werd binnen een kwartier omgezet in een 18-15 voorsprong. KZ kwam in de problemen, ging niet meer rustig spelen, maar wilde doelpunten forceren. Teveel spelend op de doorloopbal.
 
Kim Cocu werd door Suzanne Struik uit de wedstrijd gespeeld. Zij kwam in de 2e helft niet tot scoren, terwijl Suzanne Struik 3x wist te scoren. Heel KZ maakte in de 2e helft slechts 4 doelpunten en dat is te weinig voor een landskampioen. KZ nam een time-out, wisselde Rosemarie Roozenbeek voor Michelle de Klein, maar PKC ging stug door. Chris Kaper ging op een verkeerde manier de strijd aan en dat leverde hem een gele kaart op. De vrije bal die PKC kreeg werd door Laurens Leeuwenhoek benut en bracht de einduitslag op 22-17.
 
Dit resultaat is een geweldige team prestatie van PKC. KZ zal de komende week, zoals Rick Voorneveld zei: “een dikke punt op de bekende i moeten zetten” of toch weer een andere opstelling? We zullen het volgende week gaan zien.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.