VV Papendrecht scoort weer niet en is in serieuze degradatienood

11 april 2011
VV Papendrecht scoort weer niet en is in serieuze degradatienood

PAPENDRECHT -Op een zonovergoten Slobbengors startten VV Papendrecht en DESK op zondag 10 april aan hun 22e competitiewedstrijd van het seizoen. DESK deed dat met 5 punten meer dan roodzwart op de ranglijst. In de wedstrijd was dit verschil echter nooit waarneembaar en zou je eerder denken dat het andersom was. Niet dat Papendrecht zo goed speelde, maar DESK speelde heel behoudend en op de counter. In de 2e minuut is er al de eerste doelpoging via Chris Lever namens Papendrecht. Zijn inzet is echter een makkelijke prooi voor de DESK doelman. In de 5e minuut is er het volgende moment voor het DESK doel. Robert Jan de Vos kan echter zijn hoofd niet vol achter een goede voorzet krijgen zodat de bal naast het doel van DESK verdwijnt.

Hierna speelt de strijd zich veelal op het middenveld af tot de 15e minuut DESK op zo’n 25 meter van het Papendrecht doel een vrije trap krijgt. Deze wordt in 2 instanties ingeschoten, maar verdwijnt ruim naast het door Danny de Koning verdedigde Papendrecht doel.
 
In de 17e minuut er is een prima aanval van Papendrecht, waarbij echter de laatste pass van Chris Elwin Spoel net niet bereikt ten koste van een corner. Deze corner komt voor de voeten van Ramses de Leeuw die de bal echter slechts kan schampen waardoor deze naast het DESK doel verdwijnt.
In de 21e minuut is er de volgende goed lopende Papendrecht aanval. Gio Ada stuurt Elwin Spoel diep maar ook zijn eind pass bereikt de andere spitsen niet en wederom is een corner het resultaat. Deze corner komt goed voor en Delano Hill mikt echter net te hoog. In de 30e minuut is er de eerste echt serieuze aanval van DESK, die prima wordt afgerond door de DESK spits met een dito redding van Danny. In de 34e minuut is het een vrije trap van ruim 25 meter van Chris lever die voor gevaar zorgt. De DESK doelman tikt deze echter knap uit de bovenhoek tot corner. Zo is de corner verhouding opgelopen tot 7-1 in het voordeel van Papendrecht. In de 37e minuut lijdt Papendrecht een forse aderlating, omdat Delano Hill geblesseerd het veld moet verlaten. Papendrecht is wel sterker, maar weet niet te scoren zodat het rustsignaal met 0-0 komt.
 
Na de rust vervolgt de wedstrijd zich weer met een strijd op het middenveld. In de 51e minuut echter de eerste knappe aanval van Papendrecht. Chris Lever gaat op rechts goed door en levert een voorzet opmaat af aan de mee opgekomen verdediger Dave Zaal. Deze weet de bal echter niet in het nagenoeg lege doel van DESK te koppen. Zo gaat ook de beste mogelijkheid van de middag verloren.
In de 55e minuut krijgt DESK pas zijn eerste mogelijkheid van de 2e helft. Danny krijgt een vrije trap niet helemaal onder controle maar de DESK spits mikt de bal hoog over. In de 59e minuut is het tegen de verhouding in DESK wat de score opent. In de eerste en enige echt goede aanval van de mannen uit Kaatsheuvel spelen ze de Papendrecht defensie uit en scoort de DESK spits vrij voor de kansloze Danny de 0-1. Papendrecht heeft even tijd nodig om deze dreun te verwerken. In de 64e minuut is er echter de volgende mogelijkheid. Chris Lever haalt in de 16 uit de draai vol uit. Zijn bal stuit echter tegen de onderkant van de lat uiteen en het veld weer in. Voor de zoveelste maal pech voor Papendrecht. Hierna beperkt DESK zich nog meer tot verdedigen en Papendrecht kan niet echt een vuist meer maken. In de 82e minuut nog een goed Papendrecht aanval van de voet van Juarth. Zijn schot wordt echter door de DESK goalie tot corner verwerkt. Ook deze corner levert niets op zodat DESK uit 1,5 kans wel scoort en Papendrecht uit zeker het 4-voudige aan mogelijkheden niet.
 
Zo verliest Papendrecht voor de derde maal achter elkaar. Het is niet terecht, maar helaas telt dat op de ranglijst niet! Papendrecht staat nu vrijwel onderaan de ranglijst en is dus in serieuze problemen.
 
Foto: Wouter Gorter
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.