Seniorturnsters Olympia winnen van OKK Dordrecht

04 april 2011
Seniorturnsters Olympia winnen van OKK Dordrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag moesten de senior B turnsters van Olympia hun poulewedstrijd in het Rayon Turn Toernooi turnen tegen OKK Dordrecht. Na vier toestellen ging de winst naar Olympia met 203.40 tegen 194.25.
De turnsters van OKK hadden met inturnen de pech dat een van hun turnsters ongelukkig viel op vloer en naar het ziekenhuis moest voor een foto van haar enkel. Daardoor bleven er nog maar vijf turnsters over. Olympia liet zien met name op sprong en brug beter te zijn. Het toestel evenwichtsbalk was voor beide teams niet succesvol. De Papendrechtse turnsters moesten bijna allemaal de balk een keer voortijdig verlaten. Een val kost in de huidige turncode een vol punt van de eindscore. Hierdoor lagen de cijfers rond de 9 punten. UItzondering was Jessy Howe die met 11.05 het hoogste cijfer aan dit toestel turnde. Ook aan de brug haalde zij met 11.30 de hoogste score. Op brug turnden Patricia de Greef (ziek geweest) en Demi Acar (net hersteld van een gebroken pink) niet, maar de andere turnsters lieten goede oefeningen zien met cijfers in de tien punten. Alissa de Jong en Aranka Tubex hielpen Olympia op sprong aan een voorsprong door beiden ruim tien punten te halen voor hun overslagen. Op vloer lieten de turnsters hun uitstraling zien. Fleur Terlouw haalde hier een 11.30 en ook Julia van Dam en Esther van de Giessen lieten mooie oefeningen zien. Volgende week komen de turnsters in actie tegen WIK Groot-Ammers.
 
De jeugd B van Olympia won afgelopen zaterdag van SNA uit Brandwijk en zijn tot nu toe ongeslagen dit seizoen. Zij plaatsten zich hiermee voor de finale van het 27e Rayon Turn Toernooi op 28 mei die wordt gehouden in de Sportboulevard in Dordrecht. Ook het jeugd A team en het instapteam wisten zich eerder al te plaatsen voor die finale.
///
 
Voor meer informatie: Sonja van der Stel, 06-15587058

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.