De Geul zwemt laatste KNZB competitiewedstrijd

03 april 2011 door Ad van Herk
De Geul zwemt laatste KNZB competitiewedstrijd

PAPENDRECHT - In Papendrecht werd dit weekend de laatste wedstrijd gezwommen voor de landelijke Eon Zwemcompetitie. De Geul staat landelijk gezien op een mooie tiende plaats en de zwemmers wilden deze klassering graag vasthouden dus er werd hard gezwommen.
De middag begon met een 4x50 wissel estafette voor jongens jeugd. Tim Muller, Jesse de Win, Jasper de Win en Thomas Verhoeven wonnen deze estafette met overmacht.
De meisjes zwommen 4x50 vrij en Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee, Djamari Oetringer en Sabrina de Graaf pakten de tweede plaats.
De jongste zwemmertjes, minioren 4, zwommen 100 wissel. Voor Erik Verhagen, Yannick Tschan, Tino Huurman en Julia van Maren was dit voor de eerste keer en ze brachten het er goed vanaf. Sam IJzerman is al wat meer ervaren en pakte een mooie derde plaats.
In de categorie meisjes junioren 1 zwom Dané van Wijngaarden naar de tweede plaats op de 50 vlinder en Esmée Roodenburg pakte het zilver op de 100 vrij. Mooie PR’s waren er voor Alexia Huurman, Chinouk Tschan, Sofia de Graaf, Kirsten Kuntz, Britt Jansen en Kirana Hoogenbosch. Bij de jongens zwom Tijmen Snier twee PR’s.

Diane Vink zette op de 200 vrij bij meisjes junioren 3 een PR van 12 seconden op de klokken. Sabrina de Graaf werd hier eerste, het brons ging naar Emese Ramstijn. Op de 50 school was er weer goud voor Sabrina, dit keer ging het brons naar Iris van Valen.
Bij de jongens was er op zowel de 200 vrij als de 50 school brons voor Thomas Verhoeven. Tim van Heeswijk zette bij zijn eerste keer 200 vrij een keurige tijd neer, ruim onder de 3 minuten.

In de categorie jongens junioren 4 was het Tim Muller die op de 100 wissel het goud pakte, het zilver ging naar Jesse de Win in een nieuw clubrecord voor jongens onder de 15 jaar. Op de 200 rug tikte Jesse als eerste aan en verbeterde tevens het clubrecord onder de 15 en onder de 16 jaar op deze afstand. Het zilver op deze afstand was voor Tim Muller. Dyon Donkervoort zette een PR van 11 seconden op de klokken op de 100 wissel.

Djamari Oetringer pakte in de categorie meisjes senioren het zilver op de 100 rug en het brons op de 100 vrij. Jasper de Win eiste bij de jongens jeugd op beide afstand overtuigend het goud op. Juniorenzwemmer Bas van Middelkoop leverde een opvallende prestatie door op zowel de 100 rug als de 100 vrij naar het brons te zwemmen.
De dames zwommen 200 wissel en 50 vrij en op beide afstanden ging het brons naar Pauline Tieleman.
De heren maakten er weer een 1-2-3-tje van: op de 200 wissel en de 50 vrij was het goud voor Wouter de Win, het zilver ging naar Ivan van Omme en Yuri van Omme pakte het brons.
Tot slot werden er nog drie estafettes gezwommen. Max Muller, Bas van Middelkoop, Yaro Roodenburg en Ben Muller wonnen de 4x50 vrij bij jongens junioren 2.

Tino Huurman, Sofia de Graaf, Yannick Tschan en Dané van Wijngaarden werden tweede op de 4x25 school.
De afsluitende 8x50 vrij estafette werd door Thomas Verhoeven, Sabrina de Graaf, Tim Muller, Carmen Muilwijk, Jasper de Win, Djamari Oetringer, Wouter de Win en Pauline Tieleman met een verschil van maar liefst 16 seconden winnend afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.