PKC wint laatste wedstrijd van Dalto

28 maart 2011 door Ad van Herk
PKC wint laatste wedstrijd van Dalto

PAPENDRECHT - De kaarten waren voor PKC al geschud, de vierde plaats was zeker gesteld en meer was er voor de brigade van Jan de Jager en Ben Crum niet te halen in deze laatste reguliere competitieronde. Ook voor de gasten uit Driebergen stond er niet echt meer iets op het spel, handhaving in de Korfbal League was al gerealiseerd en alleen prestige was er nog voor deze wedstrijd.

De PKC-hal was desondanks goed volgestroomd voor deze wedstrijd, waarin Laurens Leeuwenhoek zijn rentree maakte, na zijn enkelblessure van enkele weken geleden. Wie op een mooie wedstrijd had gehoopt, kwam bedrogen uit.

Scheidrechter Marco v.d. Lucht moest na enkele seconden de wedstrijd alweer staken, nadat uit het Dalto vak geel-zwarte slingers het veld op werden geschoten. Het duurde minuten voordat dit allemaal weer was verwijderd,  waardoor beide ploegen werden verstoord in hun concentratie. De wedstrijd kwam vervolgens dan ook moeizaam op gang en pas na ruim vijf minuten kon Tom Kalkman de eerste treffer voor PKC doen aantekenen. Dalto bleef aanhaken tot 2-2, daarna liet Laurens Leeuwenhoek zien terug te zijn, door van afstand raak te schieten. Richard Kunst bracht daarna het eerste kleine verschil op het scorebord, er was toen al bijna een kwartier verstreken: 4-2. Bij 4-4 haakte Dalto weer aan om kort nadien een eerste voordeel te pakken; 4-5 vanaf de stippositie. Laurens bracht PKC via ook een strafworp weer
langszij, met nog vijf minuten op de klok tot de rust. Een uiterst magere score voor een KL wedstrijd. De laatste minuten in de  eerste helft waren uitermate slecht en rommelig. Toch wist PKC nog 2x te  scoren, waardoor het bij rust 7-5 stond.

Een van de wapens van PKC is het scorende vermogen van de dames, maar dat  bleef deze avond lang uit. Zelfs een strafworp bleek niet te lukken, hetgeen  misschien wel aangeeft, waarom het zo ontzettend moeizaam ging voor PKC. Pas na 10 minuten in de tweede helft wist Suzanne Struik deze barrière te doorbreken, door van afstand de 10-6 te laten aantekenen. Ineens kwamen de dames los en voordat Dalto het doorhad, stond het ineens 13-8 via 2x Mady Tims en 1x Cindy van Eijk. Laurens Leeuwenhoek, die duidelijk met de rem erop speelde, werd vervolgens gewisseld voor Henk Fokker, wat meer snelheid in het Papendrechtse spel bracht, waardoor de scores ineens wel gingen
vallen. Via een strafworp bracht hij zelf de 14-8 op het bord, om even later van afstand ook de 17-9 te laten aantekenen. In deze fase was PKC duidelijk de baas, maar langer dan zo’n 10 minuten werd dit niet echt duidelijk. In de slotfase werd het weer steeds rommeliger en werden er veel fouten over en weer gemaakt. De wedstrijd was toen echter allang beslist: Eindstand 19-14.

Een mooie wedstrijd werd het deze zaterdag dus zeker niet en PKC zal volgende week toch uit een ander vaatje moeten tappen tegen Koog Zaandijk om een rol van betekenis te kunnen spelen in de play offs.

Fotograaf: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.