Drechtstreek komt goed weg

27 maart 2011 door Ad van Herk
Drechtstreek komt goed weg

PAPENDRECHT - Op het fraai gelegen sportpark van NOAD’32 in Wijk en Aalburg haalde Drechtstreek zeer laat in de wedstrijd de winst binnen na wat coach Jan Kroos één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen noemde. Het oogde inderdaad allemaal niet best. Na een half uur spelen veroorzakte Hans Keesmaat een strafschop die werd verzilverd door John van Bergeijk. Drechtstreek werd nauwelijks gevaarlijk al waren er wel enkele kansjes, met name voor Arian Nieuwkoop die tegen zijn ‘oude’ ploeg speelde.

Na een kwartier in de tweedehelft kreeg ook Drechtstreek een penalty toegekend. Dit veroorzaakte nogal wat tumult bij vooral NOAD trainer Frans van Helvoirt. Hij riep de scheidsrechter enkele verwensingen toe en werd met twee keer geel (dus rood) weggestuurd van de bank. De strafschop die Martijn de Jong daarop nam, werd uit de uiterste hoek getukt door doelman Arjan Poelstra. Twee minuten later wist Peter van de Merwe toch de 1-1 in te koppen op een vrijde trap van Strefan Jonkman. In de 70ste minuut dook doelman Laurens Rotman mis op een schot van opnieuw John van Bergeijk en was de stand alweer 2-1.

Kort voor het eind, in de blessuretijd, wist Drechtstreek de 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Dit gebeurde nadat bij NOAD’32 de gemoederen aardig verhit waren over enkele beslissingen van scheidsrechter Van Herk. Om de voorsprong te behouden trachten de mannen van coach Frans van Helvoirt alles te doen om tijd te rekken. Dat leek hen ook aardig te lukken totdat scheidsrechter Van Herk het getreuzel van doelman Poelstra genoeg vond en aan Drechtstreek een vrije schop toekende in het strafschopgebied van NOAD’32. Die indirecte vrije trap leverde voor Drechtstreek de aansluitende 2-2 op doordat Erwin van der Heiden het tikje terug van Stefan Jonkman hard in schoot. Bij NOAD’32 liep de irritatie op en nam de concentratie af en dat gaf Drechtstreek de mogelijkheid om in de allerlaatste minuut van de verlenging het winnende doelpunt te scoren. Het was John den Dunnen die de door Peter van de Merwe teruggelegde bal in de touwen schoot en de overwinning veilig stelde.

Komende dinsdagavond om 20.00 uur speelt Drechtstreek In Gorinchem het restant (15 minuten) van de in oktober gestaakte wedstrijd tegen SVW. Zaterdag speelt het thuis tegen Sleeuwijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.