Seniorenteams Olympia winnen van OKK Ridderkerk

21 maart 2011 door Ad van Herk
Seniorenteams Olympia winnen van OKK Ridderkerk

PAPENDRECHT - zaterdagmiddag  19 maartturnden de seniorenteams van Olympia Papendrecht tegen OKK Ridderkerk. De eerste wedstrijd ging tussen beide senioren B teams die in het Rayon Turn Toernooi op niveau 8 hun oefeningen laten zien.

De turnsters van Olympia hadden hun eerste poulewedstrijd verloren, maar waren vandaag goed op dreef want er werd met 208.75 tegen 202.20 gewonnen. Ook in de individuele uitslag was dat terug te zien. Jessy Howe werd 1e met 41.95, Aranka Tubex 3e met 41.20, Fleur Terlouw 4e met 41.15 en Esther v.d. Giessen eindigde als 5e met 40.95. Verder turnden nog Alissa de Jong (6e), Julia van Dam (8e) en Patricia de Greef (13e). Julia liet aan brug de beste oefening van de wedstrijd zien met een huizenhoge salto af. Zij kreeg 11.45 van de jury. Op balk turnde de dames zuiver hun onderdelen, maar hier en daar wel wat onnodige vallen van de smalle balk. Op vloer lieten ze hun uitstraling goed zien bij de oefeningen op muziek.

Na een half uurtje pauze startte de tweede wedstrijd van de senioren A. Zij mogen oefeningen laten zien in niveau 6 en 7. Zij wisten ook hun wedstrijd te winnen met bijna 7 punten verschil. Aline van der Want eindigde hier op de 1e plek met 44.15 en het hoogste vloervijfer van de wedstrijd: 11.60. Op brug waren de oefening weer verbeterd na de vorige wedstrijd: meer hoge opzwaaien en weer een kip naar de hoge legger erbij van Chantal de Koning betekent meer punten voor het team. Chantal turnde vanwege een blessure vandaag maar twee toestellen, net als Eline Boot. Alinda Korteland en Mariska Eilbracht turnden niet op balk. Verder turnden Lisanne Kuntz (3e met 43.30), Gerrianne van Kleef (6e) en Laura Hensbergen (8e). Volgende week wordt er geturnd tegen DVO uit Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.