De Geul zwemt bij Zuid Hollandse kampioenschappen.

21 maart 2011 door Ad van Herk
De Geul zwemt bij Zuid Hollandse kampioenschappen.

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in het 50 meterbad in Dordrecht de Zuid Hollandse kampioenschappen gezwommen. Elke leeftijdscategorie komt drie keer aan de start en voor elk nummer plaatsen zich de snelste 8 zwemmers van Zuid Holland. Voor de Geul hadden Sabrina de Graaf, Bas van Middelkoop, Ben Muller, Max Muller, Thomas Verhoeven, Jesse de Win, Tim Muller, Jasper de Win en Ivan van Omme zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd.

Sabrina de Graaf, zwemmend in de categorie meisjes junioren 2, zwom naar de vijfde plaats op de 200 wissel en haalde zowel op de 100 vlinder als op de 100 vrij een vierde plaats. Op de 100 vlinder veroverde ze bovendien een startbewijs voor het NJK zwemmen dat in juni gehouden zal worden.

In de categorie jongens junioren 1 had de Geul drie deelnemers. Bas van Middelkoop eindigde op de 100 school als zesde en op de 200 wissel als zevende. Ben Muller werd zowel op de 200 wissel als de 100 rug vijfde en slaagde erin op beide afstanden te voldoen aan de NJK limiet. Max Muller greep op de 100 rug met een vierde plaats net naast de medailles maar pakte wel een startbewijs voor het NJK. 
Thomas Verhoeven, junioren 2, startte alleen op de 100 vlinder en pakte hier een zesde plaats.
In de categorie junioren 3 veroverde Jesse de Win het brons op de 100 rug en de 200 wissel. De 100 school leverde hem een vierde plaats op. Op alle afstanden voldeed hij aan de limiet voor het NJK.

Tim Muller, junioren 4, haalde drie keer een achtste plaats: op de 100 vlinder, de 200 wissel en de 100 vrij.
Jasper de Win was in de categorie jeugd 2 goed voor brons op de 100 vlinder. De 100 vrij en de 200 wissel beëindigde hij als vierde.
Ivan van Omme kwam in de categorie heren één keer aan de start. Op de 100 vrij tikte hij als derde aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.