PKC plaatst zich voor kruisfinale

21 maart 2011 door Ad van Herk
PKC plaatst zich voor kruisfinale

PAPENDRECHT - Op zaterdag 19 maart 2011 speelde PKC uit bij Fortuna. PKC had nog 1 punt nodig om play offs te bereiken.

De Delftenaren namen het voortouw en via 1-0 en 1-1 kwam het eerste verschil op het scorebord: 3-1. PKC knokte zich terug in de wedstrijd en had bij 4-6 een verschil van twee doelpunten opgebouwd. Bij 8-8 was het evenwicht weer hersteld, hetgeen tot de rust werd vastgehouden: 11-11.Het ene puntje zat er dus bij rust nog steeds in.

Er volgde een spectaculair begin van de tweede helft, waarbij de scores elkaar snel opvolgende: Richard Kunst 11-12, daarna 12-12, vervolgens 13-12 voor Fortuna en Suzanne Struik weer 13-13. Vervolgens brachten Richard Kunst en Mady Tims de Papendrechters weer op voorsprong: 13-15. Tom Kalkman zorgde voor de 13-16, waarna Jan de Jager een Time Out voor PKC aanvroeg. Fortuna probeerde aan te haken: 14-16, maar Richard Kunst bracht het verschil weer op drie: 14-17 maar de 14-18 lukte vervolgens 2x niet. In plaats daarvan
werd het 16-18 via Berry Schep, Mirjam Malta en voor PKC/LukassenBoer Suzanne Struik.Fortuna kwam bij 18-18 weer langszij door Segaar, waarna het spel even kwam stil te liggen in verband met een blessure behandeling voor Suzanne Struik. Daarna ging het weer snel van beide kanten: 19-19 en 20-20.Tom Kalkman maakte 20-21 met nog precies vijf minuten zuivere speeltijd.Het werd 21-21 met nog goed één minuut te spelen en dat bleef het ook: eindstand: 21-21.

PKC heeft zich hierdoor definitief geplaatst voor de play off's. Een prima prestatie van dit relatief jonge team.

Volgende week wacht nog Dalto thuis en dan op naar de play off's, waarin zeer waarschijnlijk de grote favoriet Koog Zaandijk de tegenstander is.

Fotograaf: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.