Papendrecht verliest onverdiend van koploper UNA

21 maart 2011
Papendrecht verliest onverdiend van koploper UNA

PAPENDRECHT - VV Papendrecht begon op zondag 20 maart op het zonovergoten Slobbengors op een matig veld voor eigen publiek goed. Men probeerde UNA onder druk te zetten zonder dat dit in eerste instantie tot veel kansen leidde. Ondanks de goede start is de eerste corner na 5 minuten er toch een voor UNA maar deze is een makkelijke prooi voor de Papendrecht goalie Danny. In de voorhoede was Halit een plaag voor de UNA defensie. Met goed spel en beweeglijkheid bezorgde hij deze een lastige middag. Zo leidde dat in de 7e en 11e minuut twee keer toe tot gevaar voor het UNA doel maar of de keeper lag in de weg of de bal verdween over het UNA doel. In de 20e minuut zorgt een doorgekopte vrije trap van Rene Beute voor gevaar maar de inzet is te zwak om de UNA doelman te verrassen. In de 26e minuut is er dan eindelijk een redelijke aanval van UNA te noteren. De spits kan echter niet voldoende bij de bal om deze in het doel te tikken. Het antwoord van Papendrecht laat echter niet lang op zich wachten. Een goed schot van Halit met wederom een dito redding van de UNA doelman. In de 35e minuut probeert de koploper het weer eens maar de bal gaat ruim voor het Papendrecht doel langs. Daarna neemt Papendrecht het initiatief weer over zonder voor de rust nog echte kansen te creëren en breekt de rust aan met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft weer een fel startend Papendrecht. Helaas stuit de bal op het matige veld verkeerd voor Robert Stout en wordt een goed genomen vrije trap al dan niet met de handen geblokt door de UNA defensie. In de 56e minuut weer een goede aanval van rood zwart die vanaf de doellijn maar net, ten koste van een hoekschop, gered kan worden. Nog geen minuut later zet de weer goed spelende Rutger van der Kleij goed door en komt tot een schot wat echter naast het doel van UNA verdwijnt.

Laat UNA dan niets zien? Jawel, de ploeg probeert het op de counter maar komt daar niet echt ver mee deze middag. Als het dan al dreigend lijkt gebeurt dat tweemaal uit duidelijke buitenspelpositie. In de 70e minuut dan toch ook een kans voor UNA maar het schot verdwijnt over het Papendrecht doel. In de 72e minuut is het weer Papendrecht in de persoon van Halit die dreigt door te breken maar deze kan alleen maar middels een duidelijke obstructie tot staan gebracht worden. Uit de hieruit toegekende vrije trap kegelt Rene Beute de bal richting kruising van het UNA doel. De doelman staat echter prima opgesteld en pakt de bal klemvast.

In de 75e minuut krijgt UNA de steun van de zwakke scheidsrechter die weigert de UNA aanvoerder die al geel op zak had de rode kaart voor te houden. In een poging om na te trappen was ineens rood ook op zijn plaats geweest maar zeker de 2e gele kaart. In de 81e minuut steekt de arbiter UNA wederom de hand toe door voor een reglementaire verdedigende actie van Juart ten onrechte een vrije trap net buiten de zestien te geven. Helaas een vrije trap met gevolgen. Dit zijn namelijk de momenten waar UNA het in deze wedstrijd van moet hebben omdat ze verder weinig kansen weten te creëren. De UNA speler weet goed met dit cadeau om te gaan en krult de bal prima in de kruising en laat Danny kansloos. Papendrecht stuurt nu alle manschappen naar voren om toch nog in ieder geval 1 punt te redden echter dit mag niet meer baten. UNA haalt alle trucs van tijdrekken open en ook dat accepteert de arbiter.

Zo eindigt deze wedstrijd daar waar Papendrecht een van zijn beter wedstrijden van het seizoen speelde in een zeker niet verdiende driepunter voor de koploper.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.