Een boeiend gesprek met islamitische stadsgenoten

16 maart 2011

PAPENDRECHT - Op maandagavond 14 maart is er een gespreksavond geweest tussen Papendrechtse christenen en moslims onder leiding van Ds. Guus Labooy in de Palm (naast de Bethlehemkerk). Dit is al de derde bijeenkomst die Guus Labooy organiseerde.

In deze gespreksavond kwamen diverse kritische vragen aan bod. Zoals: ‘’Hoe is de positie van de vrouw in de Islam?’’ Daar kwam uit dat de cultuur meer invloed heeft op de vrouwen dan het geloof. ‘’Wat is de positie van Jezus Christus in beide geloven?’’ In de Islam is Jezus Christus slechts een profeet. In het Christendom is hij volledig God.

Een andere vraag die naar voren kwam, was: ‘’Wat is de drie-eenheid?’’ Volgens de Christenen is de drie-eenheid dat God in 3 gedaantes aanwezig is. In de Geest, de Zoon en de Vader. Hij heeft zichzelf in de gedaante van Jezus Christus naar de aarde gestuurd om de mensen te redden door voor hen te sterven; dan moet Hij wel heel veel van de mens houden.

Na deze kritische vragen kwamen de aanwezigen erachter dat er verschillen maar ook overeenkomsten zijn tussen de twee geloven. Het was een boeiende avond die zeker aan te bevelen is om een volgende keer naar toe te gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.