Guus Labooy en Chafik Eddahchouri willen elkaar beter begrijpen

07 maart 2011
Guus Labooy en Chafik Eddahchouri willen elkaar beter begrijpen

PAPENDRECHT - Guus Labooy  is christen en Chafik Eddahchouri is moslim. Ze organiseren gespreksavonden om elkaar beter te begrijpen. Hun drive hiervoor is dat ze al zolang samen in Papendrecht wonen, maar elkaar eigenlijk niet kennen. ‘’Onbekend is onbemind.’’

Welke rol speelt het geloof in jullie leven?
Chafik: ”In mijn leven speelt het geloof een zeer belangrijke rol. Ik houd me dan ook aan de regels van de Islam.” Guus: “Ik kan me geen leven bedenken zonder mijn geloof. Het geloof is de kern waaruit ik leef.”

Hoe gaan jullie met de verschillen tussen het Christendom en de Islam om?
Beiden: “We praten over verschillen en overeenkomsten en proberen zo veel mogelijk begrip voor elkaar te krijgen door naar elkaar te luisteren. En dat is ook gelijk het antwoord op de vraag met welk doel deze avonden georganiseerd worden.”

Chafik: ”Eerst kwam ik op het idee om met Guus een interculturele samenwerking te beginnen. Dat liep niet echt, maar Guus stelde voor gespreksavonden te organiseren.”

Is het de eerste keer dat jullie zo’n avond gaan organiseren?
Guus:“We hebben al meerdere keren zo’n gespreksavond georganiseerd en het was zeer geslaagd. Dat is ook de reden dat we ermee doorgaan. Elke avond heeft een ander thema en de bezoekers hebben ook inbreng in het gesprek. Bent u benieuwd naar de gespreksavonden? Dan is het misschien een leuk idee om naar de volgende gespreksavond te gaan!”

Wanneer wordt de eerstvolgende avond georganiseerd?
Guus: “Op maandagavond 14 maart om 20.00 uur in de Palm (naast de Bethlehemkerk).
We bespreken dan misschien wel de belangrijkste kritische vraag van moslims aan het adres van het christendom: geloven christenen eigenlijk niet in drie goden? Ook gaan we in op andere kritische vragen aan elkaars adres.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.