Degradatie na nipte nederlaag schakers

16 maart 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - De schakers van Papendrecht/Alblasserdam zijn door de kleinst mogelijk nederlaag tegen Nieuwerkerk aan den IJssel (4,5 - 3,5) gedegradeerd naar de tweede klasse.

Na de nederlaag met dezelfde cijfers tegen kampioen Dordrecht werd het in de Krimpenerwaard eveneens een spannende match. Philip Kraaiveld, Marius de Wit en invaller Johnny Nap wonnen hun partij, terwijl Meinte Smink remise bereikte. Papendrecht/Alblasserdam ging uiteindelijk strijdend ten onder door nederlagen van Bert Terlouw, Kees Brinkman, Jo Pattinama en Hans van de Beukel.

Na een verblijf van twee jaar in de eerste klasse, zal het team in het volgende seizoen moeten proberen in de tweede klasse het verloren terrein goed te maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.