PKC onderuit tegen TOP

14 maart 2011

PAPENDRECHT - Op zaterdag 12 maart stond de belangrijke wedstrijd tussen PKC en TOP op het programma; de nummer drie tegen de nummer vier. Voor beide teams was winnen het devies, dus het beloofde een spannende en hoogstaande middag te worden in de PKC-hal. Spannend werd het zeker, maar hoogstaand… nee, dat kan van beide zijden niet gezegd worden.

PKC opende de score via Mady Tims, maar moest vervolgens, nadat TOP 2x wist te scoren, steeds tegen een achterstand aan boxen. Verder dan een gelijke stand wisten de Papendrechters het in de eerste helft niet te brengen: via 6-6 en 7-7 en 8-8 wisten opnieuw de Sassenheimers kort voor rust een gaatje te slaan. Het werd 9-12 en 10-13, waarmee de rust in zicht kwam. Juist op dat moment wist PKC de ruggen te rechten en de rust kwam bij 12-13.

In de tweede helft bleef dit beeld gehandhaafd: TOP had net meer inzet en energie en wist zich voortdurend aan de goede kant van de score te worstelen. Met nog goed 10 minuten te spelen bij de stand van 20-24 moest PKC dan ook iets gaan forceren. Henk Fokker, die een onopvallende wedstrijd speelde werd gewisseld voor John den Dunnen en dat betaalde zich rap uit. Twee scores op rij van John den Dunnen brachten PKC weer dichterbij en toen zus lief ook nog eens scoorde, was de aansluiting ineens weer gevonden: 23-24.

Acht minuten voor tijd wist Richard Kunst PKC weer naast de Sassenheimers te brengen: 24-24.
De wedstrijd kon toen nog alle kanten op, maar aan beide zijden werd het ineens moeilijk om nog tot scoren te komen. De angst te verliezen werd te groot…. Het was Bregtje van Drongelen, die TOP weer op een voorsprong wist te zetten: 24-25 met nog twee minuten op het scorebord. Het lukte PKC vervolgens niet meer om nogmaals langszij te trekken… de nederlaag was daarmee een feit.

Het werd niet zo’n mooie en spectaculaire wedstrijd als vooraf werd verwacht… en de eerlijkheid gebied te zeggen, dat TOP net even sterker en dwingender was dan PKC .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.