Duofiets voor bewoners Rivas-locaties in Papendrecht

07 maart 2011 door Ad van Herk
Duofiets voor bewoners Rivas-locaties in Papendrecht

PAPENDRECHT - Bewoners van verpleeghuis De Wieken, woonzorgcentrum De Markt en zorgcentrum De Waalburcht, allen onderdeel van Rivas Zorggroep in Papendrecht, ontvingen zaterdag 5 maart jl. een duofiets. Op deze fiets kunnen twee personen naast elkaar zitten, waardoor bewoners onder begeleiding een stukje kunnen gaan fietsen. De aanschaf werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Stolpehove. Zij leverden hiervoor een eigen bijdrage en ontvingen een donatie uit het Rabofonds.

Voorjaar in zicht
Bewoners die graag naar buiten gaan worden hierbij veelal begeleid. Dankzij de duofiets is het nu ook mogelijk dat bewoners onder begeleiding gaan fietsen. 'De bewoners kunnen dat nu doen samen met een familielid, een vrijwilliger of een verzorgende', vertelt Yvonne Top, zorgmanager in De Wieken. 'Ook mensen die slecht ter been zijn, kunnen zo gemakkelijk een blokje om. Met het voorjaar in zicht is dat heerlijk.'

Samen
Met de duofiets gaan bewoners samen op pad. 'We vinden het belangrijk dat onze bewoners contact houden met de wereld', vervolgt Top. 'Regelmatig naar buiten gaan en samen met anderen activiteiten ondernemen, passen daar prima bij. De duofiets combineert beiden.'

Extra's voor bewoners
In aanwezigheid van Tamara van Duren van de Rabobank Drechtsteden overhandigde Stichting Vrienden van Stolpehove de duofiets. Dit werd gedaan door voorzitter Leo Hartkoren aan Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas. Poirot: 'We zijn hartstikke blij met deze steun. Hierdoor kunnen we veel extra dingen voor onze bewoners doen.'

Steun
Stichting Vrienden van Stolpehove zet zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven. Voor de duofiets ontving de stichting een donatie van het Rabofonds. Dit fonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Het fonds wordt bestuurd door een commissie van leden, tevens klanten van de bank.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.