PKC blameert zich bij staartploeg DVO

07 maart 2011
PKC blameert zich bij staartploeg DVO

PAPENDRECHT - PKC kon zich bij winst op zaterdag 5 maart zo goed als definitief plaatsen voor de Play Off's, maar wist ook dat de Bennekommers, hoewel onderaan de ranglijst, niet zo heel makkelijk te verslaan zouden zijn. En deze verwachting kwam uit, zeker omdat PKC moest starten zonder de aan zijn enkel geblesseerde Laurens Leeuwenhoek.

Vanaf het beginsignaal was het DVO dat licht het voortouw nam en steeds één of twee punten verschil wist aan te teken. Toch lukte het PKC steeds weer om aan te sluiten en zo stond er bij de rust 13-13 op het scorebord. Het had inmiddels wel een wat zieke Nadieh den Dunnen moeten missen, die al overgevend de kleedkamer moest opzoeken.

In de tweede helft probeerde PKC meer druk te zetten, 13-14, maar DVO wist  steeds knap te counteren. Het bleef gelijk opgaan via 17-17 en 18-18. Daarna echter was het DVO dat ineens aandrong en een verschil op het scorebord wist te krijgen: 24-21. Het slotinitiatief van de Papendrechters kwam net te laat: het werd nog wel 24-23, maar daar bleef het dan ook bij.

Een feestje werd het dus in Bennekom voor DVO, dat door deze overwinning nu twee punten voorsprong neemt op KVS, dat ook goed speelde en het Fortuna knap lastig maakte, maar uiteindelijk wel verloor.
Een mineurstemming toch wel in de Papendrechtse regionen. Doordat TOP won van NIC, zakt de ploeg nu naar de vierde plaats, met nog maar drie punten voorsprong op het Amsterdamse Blauw Wit.

Er zal dus a.s. zaterdag gewonnen moeten worden in eigen huis van het ontketende TOP, om niet alsnog in de problemen te gaan komen richting de play off's.

Fotograaf: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.