Vrijwilligersprijs voor BV-Westpolder

19 februari 2011
Vrijwilligersprijs voor BV-Westpolder

PAPENDRECHT - Donderdag 17 februari ontvingen vier vrijwilligers van Buurtvereniging Westpolder de eerste Papendrechtse vrijwilligers-waarderingsprijs 2011. Wethouder Herman Nieuwstraten reikte de cheque van 250 euro met genoegen uit: ‘In het Europese jaar van de vrijwilliger wilde ik extra aandacht voor vrijwilligers.
 Hun inzet verdient positieve aandacht. Daarom heb ik de vrijwilligersprijs in tienen gedeeld en kan ik dit jaar tienmaal een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje zetten. Ik heb een onafhankelijk advies gevraagd om te beoordelen welke organisaties in aanmerking komen voor de prijs en dat is deze keer geheel terecht Buurtvereniging Westpolder geworden. Zij hebben een aanstekelijk enthousiasme waar ik de echte vrijwilliger in herken.’

BVWestpolder is een actieve vereniging voor en door wijkbewoners die zorgen voor een gezellige en veilige buurt in de wijk Westpolder. Zij organiseert leuke activiteiten voor jong en oud in de wijk, maar ook daarbuiten die ook druk worden bezocht. Voorbeelden zijn: de jaarlijkse Wiekendag voor bewoners van zorginstelling de Wieken en voetbaltoernooien voor jongeren uit de wijk. Ook stelt de buurtvereniging materialen beschikbaar voor straatfeesten en sport- en spelactiviteiten.

Petra Bot en Bea Perlot  zijn al jaren betrokken bij de straatspeeldag in de Hendrik Breitnerstraat. Pieter en Nelleke van den Berg begonnen met de Wiekendag. Samen maken zij zich als vereniging sterk voor een levendige wijk. Pieter: ‘De inzet van Sjaak Troost mag niet onvermeld blijven. Hij ontvangt de helft van onze prijs voor de organisatie van de straatspeeldag.’

Waarom doen jullie mee aan een buurtvereniging?
‘Het is allereerst gewoon leuk om activiteiten te organiseren, om mensen te motiveren. Je krijgt veel waardering en dankbaarheid’ , aldus Bea Perlot. Petra vult aan: “Je merkt dat het samen organiseren van activiteiten zoals de straatspeeldag de saamhorigheid in de wijk versterkt, er ontstaat meer onderling contact in de wijk en overlast vermindert zichtbaar. Het is heel leuk dat ook jongeren enthousiast zijn en meehelpen.’

Waar lopen jullie tegenaan in dit werk?
Pieter weet maar één ding te noemen en dat zijn de financiën: ‘Het wordt steeds moeilijker om het geld bij elkaar te krijgen. Sponsoren haken af door de financiële crisis. Daarom moeten wij creatiever worden om aan geld te komen, bijvoorbeeld door de organisatie van een rommelmarkt.’

Wat zou u nog wensen?
Petra weet het wel: ‘Dat ook anderen zich in hun eigen buurt gaan inzetten als vrijwilliger. Zo ontstaat ook elders in Papendrecht meer sociale samenhang. Vrijwilligerswerk is nuttig, maar bovenal heel leuk om te doen!’
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.