PKC op gedeeld 2e plaats na winst op NIC

28 februari 2011
PKC op gedeeld 2e plaats na winst op NIC

PAPENDRECHT - PKC wist dat winst op NIC op zaterdag 26 februari 2011 van cruciaal belang was om zich te handhaven in de top 4 en tegelijkertijd met nog maar vier wedstrijden te gaan, een gat van vijf punten te slaan op de nummer vijf. Tegelijkertijd gold voor de Groningers “alles of niets” in deze wedstrijd, terwijl het twee belangrijke basisspelers vanwege schorsing moest missen (Friso Boode en Rianne Echten). Desondanks was er toch optimisme bij de Groningers, die de afgelopen twee seizoenen niet hadden verloren in de PKC-hal (overwinning en gelijk spel). De laatste thuisoverwinning van PKC dateert alweer van drie jaar geleden. Het beloofde dus een spectaculaire middag te kunnen gaan worden gezien deze belangen.

Spectaculair korfbal bleef echter uit, het werd een matige wedstrijd met twee hardwerkende ploegen, die elkaar aanvankelijk geen duimbreedte toegaven en waarin de verdediging lange tijd overheerste. Nadat NIC vanaf de stip had geopend, tekende Nadieh den Dunnen met een schot van halve afstand de gelijkmaker aan. Het spel lag vervolgens minutenlang stil, vanwege een heftige bloedneus bij Cindy van Eijk, terwijl kort daarna Niels Tamminga uit zijn schoenen scheurde. De wedstrijd kwam zo maar moeizaam op gang.

Het was PKC dat hiervan het eerst profiteerde, 2-1 en nadat de Groningers een strafworp mistten, ook de 3-1 via Suzanne Struik. NIC probeerde aan te haken, maar kon niet voorkomen dat bij 6-3 het gaatje weer wat groter was geworden. Reden dus voor een Time Out voor Vlietstra, die aan zijn laatste seizoen bij NIC bezig is. Met nog een kwartier te spelen was het 8-3 en leek PKC steeds meer grip te krijgen op het spel. Ineens klonk er een ijselijke gil door de hal en lag Laurens Leeuwenhoek krimpend van de pijn en grijpend naar zijn enkel op de grond na een wat wilde verdedigende actie. NIC tekende nog de 8-4 aan uit deze aanval, voordat het spel kon worden stilgelegd.
Het zag er niet goed uit en Laurens kon dan ook niet meer doorgaan. Hij werd vervangen door Jeroen Euser. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis bleek er in ieder geval niets gebroken te zijn, maar de blessure lijkt wel dusdanig, dat de komende wedstrijden aan Laurens voorbij zullen gaan.

In de fase nadien moest PKC duidelijk wennen aan de gedwongen omzetting: het spel werd rommeliger, er slopen meerdere foutjes in, terwijl ook het scoren minder soepel verliep.NIC profiteerde en sloop langzaam dichterbij: 11-9 kort voor de rust. De 11-10 hing in de lucht, maar kwam niet. Enkele seconden voor het einde scoorde Jeroen Euser zijn eerste treffer en bracht het verschil weer op drie: Ruststand 12-9.

De beginfase van de tweede helft was voor PKC: binnen enkele minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 15-10, een fase in de wedstrijd waarin de ploeg even imponeerde. Maar de genadeklap kwam niet, NIC wist toch weer het verschil te verkleinen en bij 16-13 hing het weer aan een draadje en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Verdedigend stond het aan Papendrechtse zijde goed, waardoor de tijd werd gecreëerd om aanvallend tot scoren te komen, ook al ging dat soms moeizaam. Steeds kon PKC het verschil weer op vier doelpunten bepalen en naarmate de tijd verstreek, vloeide de overtuiging bij de Groningers langzaam weg. Bij 20-16 draaiden twee mooie schoten van de Groningers onfortuinlijk uit de korf, waarna het over en uit was, doordat Jeroen Euser wel de 21-16 wist te vinden.Inmiddels was ook Richard Kunst voor een enkelblessure behandeld. Hij kon nog wel even doorgaan, maar werd kort voor tijd alsnog vervangen door Jefta
v.d. Rhee, voornamelijk uit voorzorg zo leek het.

Eindstand: 23-17.

Fotograaf: Peter Besemer: http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.