De entree van Papendrecht wordt fraaier

28 februari 2011
De entree van Papendrecht wordt fraaier

PAPENDRECHT - Het college van B&W heeft besloten om de entree van Papendrecht te verfraaien.
De fractie van de PvdA had vragen gesteld aan het college over de groene aanplant op onder andere de Burg. Keijzerweg. Hier stonden in het verleden prachtige dubbele bomenrijen. Om verschillende redenen zijn veel van deze bomen verdwenen. Het geheel doet nu rommelig aan en doet geen recht aan het groene imago van de gemeente Papendrecht.

Met het opnieuw aanplanten van bomen wordt een verbinding aangegaan met het pas gerenoveerde park Noordhoek.  De PvdA vindt dat door aanwezigheid van groen in de woonomgeving de gezondheid van mensen positief beïnvloedt wordt. Met de aanplant worden ook voor een deel de negatieve gevolgen van fijnstof opgevangen.

Sinds 2008 zijn er financiële middelen gereserveerd voor het uitvoeren van groot onderhoud aan de weg. Vooral door schade aan de weg in de winter van 2009/2010 en de sneeuwval en vorst in december 2010 worden de plannen nu extra urgent. Met de technische voorbereiding voor het groot onderhoud wordt daarom nog dit jaar gestart, zodat de gefaseerde uitvoering van het werk in 2012 kan aanvangen. De aanplant van de bomen zal onderdeel zijn van het groot onderhoud aan deze weg. De aanplant van de overige bomen in de omgeving wordt opgepakt vanuit het reguliere werk.
In samenhang met de reconstructie van de Burg. Keijzerweg zal Papendrecht een prachtig visitekaartje afgeven bij één van de belangrijkste toegangswegen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.