Drechtstreek Sliedrecht 1-1

27 februari 2011 door Ad van Herk
Drechtstreek Sliedrecht 1-1

PAPENDRECHT - Het had maar weinig gescheeld of Drechtstreek zou weer eens drie punten hebben gepakt in wat de eerste thuiswedstrijd was in 2011. Uitgerekend Timo van der Want, Papendrechter in Sliedrechtse dienst, voorkwam dit door twee minuten voor het eind van de wedstrijd de gelijkmakende 1-1 te scoren. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een puntendeling over de gehele wedstrijd gezien een correcte uitslag was, maar coach Jan Kroos was toch teleurgesteld om de driepunter zo dicht bij was geweest.

Zeker in de eerste twintig mintuten van de wedstrijd was Sliedrecht duidelijk de betere ploeg. Het creëerde kansen en kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van de uitstekende keepende Laurens Rotman. Pas in de 23ste minuut was er de eerste kans voor Drechtstreek en toen Drechtstreek ook de tanden had laten zien, kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. De 0-0 stand bij rust was dan ook terecht.

In de tweede helft nam Drechtstreek het initiatief over en kon Erwin van der Heiden, na een fraaie rush van achter uit, met een hard schot de 1-0 in knallen. Sliedrecht leek hierdoor enigszins overdonderd, zeker toen ook Ricardo Heerebrand nog een paar keer alleen voor doelman Patrick Bentem verscheen. Heerebrand miste echter steeds en de stand bleef onveranderd. Sliedrecht zette daarna flink druk op de Drechtstreek defensie maar zelfs vier hoekschoppen op rij leverden hen niets op. Totdat Timo van der Want in de 88ste minuut via een strakke voorzet van Hakan Tokul de gelijkmaker in schoot.

Van beide kanten was er veel waardering voor de uitstekend leidende arbiter Ed Pieterman uit Den Haag die de wedstrijd goed aanvoelde en de kaarten op zak hield.
Zaterdag speelt Drechtstreek in Dalem de inhaalwedstrijd  tegen GJS en kan zodoende de achterstand in wedstrijden met eentje terugbrengen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.