Wereldwinkel Papendrecht sluit na 18 jaar zijn deuren

25 februari 2011

PAPENDRECHT - Vanaf 1 maart gaat de Wereldwinkel in Papendrecht een grote opheffingsuitverkoop houden.
De afgelopen 2 jaar is gebleken dat de omzet steeds verder daalde waardoor er ingegrepen moest worden. Er werd naar een ander pand gezocht zodra duidelijk werd dat de oorzaak van die daling gezocht moest worden in de locatie. Deze werd 7 jaar geleden door de gemeente aangeboden toen de oude Meent gesloopt werd.

Er werd toen nog gedacht dat de burgers de winkel wel zou vinden, ook omdat nieuwe winkels achter het gemeentehuis gebouwd zouden worden. Dit is tot op heden niet gerealiseerd waardoor mensen niet automatisch langs de winkel kwamen.
De winkel, met 45 vrijwilligers, heeft de afgelopen 18 jaar veel voor de gemeente betekend. Eerlijke handel werd mede daardoor op de kaart gezet, leerlingen van basisscholen kregen gastlessen, de maatschappelijke stage was erg geliefd door leerlingen uit het voortgezet onderwijs, voor diverse verenigingen werden lezingen gehouden. Genoeg om trots op te zijn.

De komende maand wordt alles verkocht, met hoge kortingen. Op 2 april sluiten de deuren en dan kan men terecht in de Wereldwinkels in de regio, zoals Dordrecht en Alblasserdam.
Als alles achter de rug is en er een batig saldo is, zal dit bedrag overgemaakt worden aan een goed doel in een derde wereld land.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.