Masterclass voor deelnemers LOC West Alblasserwaard

23 februari 2011 door Ad van Herk
Masterclass voor deelnemers LOC West Alblasserwaard

PAPENDRECHT - Acht deelnemers van het Lokaal Opleidingscentrum West Alblasserwaard (LOC west Alblasserwaard) volgden op donderdag 17 en vrijdag 18 februari een “masterclass” bij Visser & Smit Hanab op de locatie in Rhoon.


De leerlingen zijn uitgekozen om deel te mogen nemen, omdat ze  het afgelopen schooljaar “opvielen” tijdens hun werkzaamheden in de techniekhal van het LOC.

Onder leiding van Piet Zanen en Jos Meerman, twee ervaren medewerkers van Visser & Smit Hanab, breidden de leerlingen de  basisvaardigheden fitten, lassen en metaalbewerking verder uit. Meer dan tijdens de normale activiteiten in het LOC was er aandacht voor “de echte objecten”, zoals grote buizen en flenzen.

De groep bestond uit leerlingen van het VMBO en MBO, dus deelnemers van de samenwerkende scholen binnen het LOC West Alblasserwaard, te weten: CSG De Lage Waard, het Griendencollege, het Da Vinci College en Praktijkschool De Sprong.
Deze training vormde de afronding van een periode praktijkleren in het LOC West Alblasserwaard en gaf daarnaast een ander speerpunt van het project weer: een intensieve samenwerking tussen de scholen onderling en tussen onderwijs en bedrijfsleven in de West-Alblasserwaard.

Projectleider Theo Koot van het LOC West-Alblasserwaard is blij met de samenwerking met Visser & Smit Hanab. Theo Koot: "Het is een belangrijke partner in de techniekwerkplaats van het LOC West Alblasserwaard.
Met deze “masterclass” geeft dit bedrijf aan niet alleen iets extra’s te willen aanbieden aan deze leerlingen, maar laat het ook zien dat de inzet en werkhouding van leerlingen niet onopgemerkt blijft.
Daarbij maakt het, de nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven en scholen uit de regio zichtbaar en tastbaar en is het een mooi resultaat van het praktijkleren in de dagelijkse werkelijkheid."

Ook Lilian van Diemen, contactpersoon voor het LOC West Alblasserwaard en opleidingscoördinator van Visser & Smit Hanab, kijkt met veel plezier en genoegen naar deze “masterclass” en is blij met de inzet en het enthousiasme van de leerlingen.
Lilian van Diemen: "We hopen dat ze enthousiast en gemotiveerd blijven, voor de metaaltechniek en natuurlijk ook voor ons bedrijf, maar willen ook onze waardering laten blijken voor de vorderingen, werkhouding en instelling van de leerlingen. Ik plan deze 2-daagse cursus maar al te graag in en weet dat Piet en Jos “deze mannen” maar al te graag opvangen en begeleiden".

Aan alles was gedacht deze twee dagen: de deelnemers werden vanuit het LOC op de Ketelweg gebracht naar Rhoon en ook weer opgehaald en natuurlijk stond er voor “de groeibriljanten” een voedzame lunch klaar met zelfs blikjes fris.
Voor de leerlingen waren toch de opdrachten, de werkzaamheden, maar bovenal “de tips en trucs” van de ervaren rotten in het vak (Jos en Piet) het allermooiste. Het was, om met Sensio, Mammout of Niels te spreken: “supervet!”

Woensdag 23 maart worden de deelnemers bij Visser & Smit Hanab uitgenodigd. Ze krijgen dan, onder toeziend ook van Piet Zanen en Jos Meerman, hun welverdiende certificaat uitgereikt door wethouder Scheurwater, maar niet voordat operationeel manager Hans Planken hen nog meer heeft verteld en laten zien over de projecten die Visser & Smit Hanab uitvoert.
Mammout hoopt erop dat er die middag ook ruimte is om zijn interesse kenbaar te maken in het bedrijf, want hij zou maar al te graag komend schooljaar bij  Visser & Smit Hanab in dienst willen treden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.