Goud en goede klasseringen voor AV Passaat bij NK Cross

22 februari 2011
Goud en goede klasseringen voor AV Passaat bij NK Cross

PAPENDRECHT - Tijdens de Nederlandse kampioenschappen cross in Hellendoorn heeft de jonge AV Passaat atleet Arne van der Linde afgelopen zaterdag in een snelle wedstrijd de gouden medaille veroverd in zijn leeftijdsklasse.  Bart van Nunen, Ivo Bijl en Anna van Heeswijk leverden een felle strijd op het hoogste podium van het afgelopen crossseizoen.

De Nederlandse kampioenschappen cross speelde zich dit hele weekeind, net als vorig jaar, af op een koude Sallandse heuvelrug nabij Hellendoorn. In een professionele en sfeervolle sportomgeving  en het schitterende Salland had de atletiekunie een uitdagend  crossparcours uitgerold. Een must voor de echte crossliefhebber en afsluiting van het crossseizoen.

Bij de junioren had Passaat twee deelnemers paraat. Meervoudig Nederlands baankampioen Bart van Nunen geldt vooral als een zeer sterke baanatleet maar kan ook in de cross goed meekomen. Bart eindigde op de tweede wedstrijddag zondag in het sterke deelnemersveld knap als zesde. Bij de volgende NK jaar maakt hij grote kans als tweedejaars junior B het podium te bereiken. Voor de eerstejaars A-junior Ivo Bijl geldt hetzelfde. Hij kreeg haast 8 km cross voor z’n kiezen. Toch lukte het hem de 21ste plaats in een groot startveld te bemachtigen. De krachtig gebouwde atleet heeft zeker kansen voor een hoge klassering bij de volgende NK. 

AV Passaat crosser Arne van de Linde voelt zich als een vis in het water in het crossgeweld. Na de start van de jongens pupillen A1 nam de net tienjarige Arne al snel de leiding en ontspon er zich een ware titanenstrijd tussen de voorste vier fanatieke crossertjes. Na het eerste vals plat in het bos versnelde Arne nog eens. Tot circa 500 meter voor de finish lukte het  de Roosendaalse atleet Jesse Hendriks nog het in het voetspoor van Arne vol te houden. Maar het bos uit galoperend bleek dat Arne zo’n 10 meter was uitgelopen op zijn snelle belager. Hij kon zo de eerste plaats en daarmee het  goud  zijn leeftijdscategorie voor zich op eisen. Na zijn tweede plek vorig jaar nu weer een mooie prestatie van Arne.

In dezelfde leeftijdscategorie als Arne deed AV Passaat atlete Anna van Heeswijk voor de eerste keer mee op dit parcours. Uit de achterhoede wist zij zich vanuit een 15e plaats naar voren te knokken en met een enorme eindspurt haalde zij nog een 6e plek. Ook van deze beloftevolle atleetje dus een uitstekende prestatie waar zij erg trots op mag zijn.
De NK Cross 2012 word reeds dit jaar november in Tilburg gehouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.