Burgemeester Papendrecht roept 18-jarigen via YouTube op tot stemmen

22 februari 2011
Burgemeester Papendrecht roept 18-jarigen via YouTube op tot stemmen

PAPENDRECHT - Burgemeester C.J.M. de Bruin van de gemeente Papendrecht roept jongeren die het afgelopen jaar 18 geworden zijn, via YouTube op om woensdag 2 maart te gaan stemmen voor Provinciale Staten. 'Voorheen nodigde ik jongeren altijd per brief uit om te gaan stemmen, maar dat is niet meer van deze tijd. Daarom liet ik een filmpje maken en op YouTube zetten. Ik ga ervan uit dat de meeste 18-jarigen thuis of op school vaak YouTube bezoeken. En als ze dan toch op internet zitten, klikken ze wellicht meteen door naar bijvoorbeeld de Stemwijzer of naar de website van een politieke partij. De uitnodiging om het filmpje te bekijken heb ik overigens nog wel per brief gedaan.'

Het filmpje (dat 3.51 minuten duurt) is te vinden op www.youtube-nocookie.com/gemeentepapendrecht en heet 'Ikben18'. Ook op de website van de gemeente zelf, www.papendrecht.nl/actueel staat een link.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.