Beste school van Nederland krijgt CDA op bezoek

22 februari 2011
Beste school van Nederland krijgt CDA op bezoek

PAPENDRECHT - Op maandagochtend 21 februari kreeg de christelijke scholengemeenschap De Lage Waard bezoek van het CDA. De lijsttrekker voor Zuid-Holland Liesbeth Spies,  wethouder Kees Koppenol en raadslid Egbert Lichtenberg bezochten de beste school van Nederland in het kader van de campagne voor de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Aan het begin van het werkbezoek ging Liesbeth Spies in gesprek met de docenten van De Lage Waard. Daarbij werd gesproken over de toekomst van het beroepsgerichte onderwijs en “het geheim” van De Lage Waard. Duidelijk werd dat de school steeds een eigen koers heeft gevaren in het grillige politieke landschap van de onderwijsvernieuwingen. Aan Liesbeth Spies werd meegeven dat overheidsbemoeienis goed is op sommige punten waar het de kwaliteitseisen voor het onderwijs betreft. Anderzijds zouden scholen niet teveel geconfronteerd moeten worden met allerlei verantwoordingsregels.

Vervolgens gingen de CDA-ers aan de slag voor de klas. Er werd een lesuur maatschappijleer voor 4-VWO gewijd aan de actuele politieke situatie. Met de leerlingen werd een gesprek gevoerd over talloze thema’s die zowel de landelijke, de provinciale als de lokale politiek betreffen.

De leraar Maatschappijleer de heer Weltevrede was erg tevreden over het werkbezoek. “Het is voor de leerlingen erg leuk en belangrijk om in contact te komen met politici en de actuele vraagstukken ook in het echt met ze te bespreken. Het zijn de kiezers van de toekomst en wij willen graag dat ze straks weloverwogen van hun democratisch grondrecht gebruik maken”.

Na afloop van het werkbezoek merkte Liesbeth Spies op dat het haar duidelijk geworden was waarom De Lage Waard tot drie keer toe de beste school van Nederland was geworden. “De passie en gedrevenheid van het de leiding van de school en de leraren leiden tot actieve en betrokken leerlingen die zelf invulling willen geven aan hun toekomst.” Dat past volgens haar ook uistekend bij het CDA want “Het CDA wil ook dat mensen zoveel mogelijk zelf invulling kunnen geven aan hun leven en talenten ontplooien. Als we dat doen kunnen we ook de overheid laten zorgen voor hen die dat echt nodig hebben” aldus Spies. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.