VV Papendrecht opnieuw hard onderuit

14 februari 2011 door Ad van Herk
VV Papendrecht opnieuw hard onderuit

PAPENDRECHT - Nadat Papendrecht de uitwedstrijd tegen UDI’19 al met 4-0 verloren had stond deze stand nu ook weer op het bord en weer in het voordeel van UDI. Wie de wedstrijd gezien heeft zou dit na de eerste helft niet verwacht hebben.

In de eerste helft, die ook niet goed was, waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Dit ondanks dat Papendrecht een aantal basisspelers mistte en had te kampen met twee ziekmeldingen op het laatste moment. Het eerst wapenfeit viel na 5 minuten te noteren. Een vrije trap van Rene Beute was echter een prooi voor de UDI doelman. Het antwoord van UDI liet niet lang op zich wachten echter het schot van buiten de zestien belandde recht in de handen van Quincy. In de negende minuut rond de spits van UDI af na goed doorzetten, maar zijn schot gaat ruim over het Papendrecht doel.

In de 18e minuut opnieuw een schot op het roodzwarte doel. Quincy stopt de bal wel maar kan deze niet klemmen. Gelukkig voor Quincy en Papendrecht werkt de UDI-spits de bal over het doel. In de 26e minuut stuurt Robert Stout Chris Lever in de diepte weg. Hij komt een op een met de UDI doelman te staan. Deze brengt fraai redding met de voet. Na een halfuur een botsing tussen een UDI middenvelder en Rutger van der Kleij. Een botsing die later consequenties heeft voor deze wedstrijd. In de 36e minuut een goed pass van Roy Eekman die helaas wegspringt, van de verder redelijk onzichtbare spits Chris Lever, over de achterlijn.

In de 39e minuut goed doorzetten van Robert Jan de Vos. Zijn afronding in twee pogingen eindigt in de grijpgrage handen van de UDI doelman. Uit een counter hier opvolgend troeft de UDI spits Rutger van der Kleij af. Het schot is echter te slap om Quincy te verrassen. In de 42e minuut scoort Papendrecht door een fraaie kopbal van Gio Ada uit een uitstekende voorzet van Robbert Stout. Dit doelpunt gaat echter niet door omdat het geen genade krijgt in de ogen van de grensrechter die resoluut zijn vlag in de lucht steekt voor buitenspel en het Papendrecht feestje niet doorgaat. In de 45e minuut eindigt een vrije trap van Elwin Spoel nog op het dak van het doel. Zo breekt de ruststand terecht aan met 0-0.

In de rust moet Papendrecht noodgedwongen zijn volgende basisspeler wisselen. Deze wissel heeft tot gevolg dat de ruimte tussen de linies bij Papendrecht te groot is geworden en UDI hier van optimaal profiteert. In de 46e minuut kan Quincy het gevaar nog keren door een uitstekende redding op een open kans van de UDI spits.

In de 51e minuut bijt Papendrecht nog even van zich af maar een voorzet van Juarth bereikt het doel niet omdat deze door de UDI verdediger tot corner verwerkt is. Hierna neemt UDI het initiatief over en dit geeft in de 55e minuut een kopkans die nog over het doel verdwijnt. In de 65e minuut nog een speldenprik van Papendrecht door Chris Lever. Zijn inzet komt echter in de handen van de UDI doelman die op de doellijn de bal stopt. Verder is UDI wel de betere ploeg maar echt grote kansen brengt dat de ploeg nog niet.

Tot aan de 71e minuut Quincy buiten zijn zestien een UDI aanvaller onderuit haalt. De vrije trap gaat richting 2e paal waar de vrije verdediger van UDI geen moeite heeft de bal binnen te koppen. Voordat Papendrecht van de schrik is bekomen is het al 0-2. De linkerspits van UDI, die Elwin Spoel zeker de 2e helft een moeilijke middag bezorgde, gaat goed door. Zijn schot bereikt Quincy die de bal echter niet vast weet te houden waardoor het voor de spits van UDI een kleine moeite is de 0-2 binnen te tikken.

Hierna is de wedstrijd uiteraard beslist al probeert trainer Richard Middelkoop het tij nog te keren met een dubbele wissel. Koen Lighaam, een van deze wissels, viel enthousiast in, Deze A junior probeerde met een paar leuke acties het tij nog te keren helaas zonder succes. In de 84e en 90e minuut scoort UDI nog 2 maal zodat de 0-4 wederom op het scorebord staat.

Door dit resultaat moet Papendrecht weer “naar onder gaan kijken” zeker met de lastige uitwedstrijd tegen Venray op het programma komende zondag.

Foto: Wouter Gorter

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.