PKC wint verrassend de topper tegen Koog Zaandijk

14 februari 2011 door Ad van Herk
PKC wint verrassend de topper tegen Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - Op zaterdagmiddag stond de topper PKC– Koog Zaandijk op het programma, waar  een bomvolle PKC-hal maar eens goed voor ging zitten. Zou PKC zich kunnen  handhaven tegen de gedoodverfde favoriet en Europees Kampioen Koog Zaandijk?

Koog Zaandijk liet zien, dat het naar Papendrecht was gekomen voor twee  punten, door direct, na een mislukte openingsaanval van PKC, de openingstreffer te laten aantekenen, luid ondersteund door de meegereisde “Super Koogers”. Maar PKC liet zich niet intimideren, herpakte zich en stelde binnen enkele  minuten orde op zaken: 3-1 en een P-site die er in begon te geloven. Twee prachtige supportersgroepen, die deze middag voor een geweldige ambiance
zorgden.

Bij 3-3 was er weer evenwicht en daarna bleek geen van de twee ploegen in staat om een verschil op het scorebord te brengen. Nu eens stond PKC een puntje voor, dan weer Koog Zaandijk. Even dreigde Koog Zaandijk (bij 13-14)  voor rust een klein verschil te maken, maar Tom Kalkman bracht met nog  slechts 11 seconden op het bord het evenwicht weer terug: de ruststand 14-14

In de tweede helft was het PKC dat het beste uit de startblokken wist te komen en vooral verdedigend erg goed speelde. Tim Bakker aan banden leggen is een hele “Kunst”… dus Richard werd tegen hem gepositioneerd en hij speelde een geweldige partij, waardoor een belangrijke angel werd lam gelegd. Mady delegeerde, regisseerde en stond ook op het moment dat het moest klaar. En natuurlijk was het Suzanne Struik die de nodige scores weer voor haar rekening nam. Het hele team toonde inzet, vechtlust en vertrouwen er stond een heel hecht team en deze teamprestatie leidde tot beloning.Niet Koog Zaandijk, maar PKC nam het voortouw… Vanaf 15-15 was het ineens
19-16 en even later 22-17 voor de Papendrechters. Koog Zaandijk bleef lang rustig, maar uiteindelijk raakte ook deze ervaren groep langzaam in een lichte paniek. Het liep niet meer, ballen draaiden ineens uit de korf en verdedigend had PKC gewoon het overwicht.

In de slotfase probeerde Koog Zaandijk nog wanhopig dichterbij te komen, wat met drie doelpunten op rij nog even leek te lukken. De Koogers kwamen terug tot 25-21, maar PKC raakte niet meer in paniek. Tom Kalkman bracht de 26-21 op het scorebord met nog een minuut te spelen en toen was alles volledig duidelijk.

De 26-21 eindstand werd uiteraard volop gevierd door het enthousiaste thuispubliek, terwijl de blauwe hoek wat sipjes moest toekijken.
De groen-witten stonden op de banken, terwijl de spelers zich lieten vieren en even "los gingen".

Aanstaande woensdag staat er opnieuw een belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen Blauw Wit.

Foto: Peter Besemer
Website: http://klik.besemer.info 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.