Roy Hoornweg zilver op NK indooratletiek

14 februari 2011 door Ad van Herk
Roy Hoornweg zilver op NK indooratletiek

PAPENDRECHT - Bij de Nederlandse Kampioenschappen indooratletiek in Apeldoorn heeft AV Passaat atleet Roy Hoornweg dit weekeind een zilveren medaille gehaald op het onderdeel 3000m. Hij nam een groot gedeelte van de race de kop en zag hierdoor steeds meer concurrenten afhaken vanuit de kopgroep. Guus Janssen van Nijmegen Atletiek moest Hoornweg met een aantal ronden te gaan ook laten lopen, maar zette 2 ronden voor het einde een versnelling in om bij Hoornweg te komen. Met nog 1 ronde te gaan waren beide atleten weer bij elkaar. Wat volgde was een zinderende eindsprint die beslist werd met een fotofinish. Met een eindtijd van 8.23.24sec kwam Hoornweg uiteindelijk slechts 2 honderdsten tekort om kampioen te worden.

Oud Passaat atleten Patrick Cronie en Remco Goetheer kwamen uit bij het kogelstoten. Cronie stootte de kogel naar een afstand van 17.77m en veroverde hiermee de zilveren medaille. Hij lijkt hiermee goed op weg naar de limiet van 18.10m voor de EK onder 23 in het Tsjechische Ostrava deze zomer. Goetheer kwam tot een mooie afstand van 15.41m en werd hiermee zesde. Lieke bakker, ook een oud-Passaat atleet, kwam op de 60m zowel in de series als in de halve finale tot een tijd van 7.86. Bij het verspringen werd ze 5e met een afstand van 5.81.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.