Vierde ZRO wedstrijd voor de Geul

07 februari 2011 door Ad van Herk
Vierde ZRO wedstrijd voor de Geul

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in Papendrecht de vierde wedstrijd voor de regionale ZRO-B competitie gezwommen. De zwemmers van de Geul zetten een prima resultaat neer door een groot aantal persoonlijke records te zwemmen en 17 individuele medailles op te eisen. Bovendien haalden Yaro Roodenburg en Bas van Middelkoop beiden de limiet op de 50 vrij voor het NJK lange baan in juni.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor meisjes junioren 3. Het Geulteam met Latona Baart, Sophia van Maren, Emese Ramstijn en Iris van Valen haalde hier een derde plaats. De 4x50 vrij estafette bij jongens junioren 2 werd door Bas van Middelkoop, Thomas Verhoeven, Max Muller en Ben Muller overtuigend gewonnen.

De dames begonnen deze middag met de loodzware 400 wissel. Voor de Geul haalden Pauline Tieleman en juniorenzwemster Sabrina de Graaf de punten binnen met een vijfde en een zesde plaats. De heren zwommen de 100 wissel, met een gouden medaille voor Ivan van Omme en een bronzen voor Jasper de Win. Op de 50 vrij heren was het goud voor Wouter de Win, het zilver ging naar Ivan van Omme.
De jongste deelnemers zwommen 100 vlinder en voor Sofia de Graaf, Esmee Roodenburg en Dané van Wijngaarden was het de eerste keer dat zij deze afstand zwommen. Dané van Wijngaarden liet zien een echte vlinderslagzwemster te zijn: ze zwom overtuigend naar een derde plaats. Bij de jongste jongens waren er twee mooie PR’s voor Kevin Tittel.

In de categorie meisjes junioren 3 pakte Sabrina de Graaf het zilver op de 200 rug, Sophia van Maren zorgde met een zesde plaats voor de overige wedstrijdpunten. Op de 50 vrij zwommen Iris van valen en Emese Ramstijn de punten bij elkaar.   Bij de jongens in deze categorie was er op de 200 rug zilver voor Yaro Roodenburg en brons voor Max Muller. Op de 50 vrij zwom Thomas Verhoeven naar zilver en Ben Muller pakte met een vierde plaats de overige punten.

Bij meisjes jeugd zorgden de vierde plaatsen van Djamari Oetringer op de 50 school en Carmen Muilwijk op de 200 vrij voor belangrijke punten. Bij de jongens veroverde Jesse de Win het goud op de 50 school, het zilver ging naar Tim Muller. Op de 200 vrij tikte Tim als tweede aan en Jesse pakte met een vijfde plaats de rest van de punten.

Op de 100 school bij meisjes senioren ging het zilver naar juniorenzwemster Iris van Valen, het brons was voor Carmen Muilwijk. Bij de jongens jeugd tikte juniorenzwemmer Jesse de Win als derde aan op de 100 school en Jasper de Win pakte met een vierde plaats de wedstrijdpunten. Op de 50 vrij was het goud voor Jasper, het brons ging naar juniorenzwemmer Tim Muller.

Bij de afsluitende 4x50 wissel estafette voor heren won het Geulteam met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Jasper de Win en Wouter de Win met overmacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.