VV Papendrecht incasseert eerste nederlaag na de winterstop

07 februari 2011
VV Papendrecht incasseert eerste nederlaag na de winterstop

PAPENDRECHT - Op zondag 6 februari staat de verre busreis naar Meerssen op het programma om daar aan te treden tegen de plaatselijke SV. Op een hobbelig veld met een straffe wind over datzelfde veld werd om half drie afgetrapt.

Van begin af aan maakte Meerssen hun intenties duidelijk en probeerde Papendrecht met lange ballen onder druk te zetten. In de 6e minuut was het al raak voor Meerssen. Deze treffer werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Maar Papendrecht was gewaarschuwd. In de 8e minuut komt Papendrecht via een counter, ingeleid door Robert Jan de Vos, goed door maar Chris Lever  voert zijn actie te ver door en heeft geen oog voor zijn vrij staande collega’s. In de 12e minuut is, na twijfelend optreden van Mark Vosselman, een goede redding van Quincy nodig in een 1 op 1 situatie met de spits van Meerssen om de 0-0 op het bord te houden. Twee minuten later reageert de Papendrecht defensie niet alert bij een inworp van Meerssen en zo verschijnen ze weer alleen voor Quincy. Deze keer schuiven ze de bal naast het doel. In de negentiende minuut bijt Papendrecht weer iets van zich af maar het slappe schot van Halit verdwijnt naast de voor rood zwart verkeerde kant van de paal.

Hierna hebben beide ploegen een rommelige fase waarin ze niet echt kansen creëren en ligt het spel geruime tijd stil door een blessure van de Meerssen aanvoerder. In de 40e minuut krijgt Papendrecht zijn enige echte kans van de eerste helft. Van zo’n 30 meter jaagt Ramses de Leeuw, de betere Papendrechter vanmiddag, de bal gedragen door de wind richting het Meerssen doel. De doelman van Meerssen heeft hier maar voor een deel antwoord op deze bal waardoor de rebound voor de voeten komt van spits Chris Lever. De spits bedenkt zich niet en haalt uit. Helaas voor Papendrecht spat de bal buiten bereik van de doelman uiteen op de paal.
Hierdoor breekt de rust aan met 0-0 en daar mag met name Papendrecht blij mee zijn.

Na de rust start Papendrecht wat feller met in de 47e minuut een voorzet van Halit die op de lat eindigt. In de 49e minuut de volgende mogelijkheid voor Papendrecht maar het schot van Chris Lever  wordt door de Meersen goalie ten koste van een corner gered. Uit de rebound van deze corner schiet Gio Ada in maar ook deze bal is een prooi voor de doelman. In de 55e minuut het eerste noemenswaardige wapenfeit van Meerssen in de 2e helft. De aanval eindigt met een slap schot waar doelman Quincy zich op verkijkt en er overheen duikt. Gelukkig voor Papendrecht gebeurt dit naast het doel zodat het afloopt met een hoekschop. In de 57e minuut is het echter wel raak voor Meerssen. Op rechts zet men goed door en een scherpe voorzet probeert Quincy met zijn voeten onschadelijk te maken. Hij mist echter de balen hierdoor is het voor de Meerssen spits niet moeilijk de bal in het verlaten doel te plaatsen. De aanval na de aftrap levert direct gevaar op van Papendrecht maar Chris Lever schiet net naast. In de 60 minuut is het weer raak voor Meerssen. Ingeleid door slordig balverlies van Roy Eekman  en snel inspelen van de spits van Meerssen die een op een Quincy nu volledig kansloos laat en de 2-0 binnenschiet. Papendrecht heeft even nodig om van deze “tik” te bekomen.

Tot de 71e minuut gebeurt er niet zoveel voor beide doelen. In die minuut krijgt Papendrecht een door Ramses de Leeuw genomen corner die Mark Vosselman hard inkopt. 2-1 en de hoop op een beter resultaat terug bij Papendrecht. Trainer Richard Middelkoop stuurt een extra aanvaller van de bank om te gaan warm lopen en het op dat moment aangeslagen Meerssen nog verder onder druk te zetten. Voor hij echter zijn wissel kon plaatsen heeft Meerssen echter alweer toegeslagen. Niet uit een goed lopende aanval maar door een fout van doelman Quincy, die buiten zijn zestien meter gebied kinderlijk eenvoudig de bal in de voeten van de voorwaartse van Meerssen schuift. Deze bedenkt zich uiteraard geen moment en schuift de bal wederom in het verlaten doel. Hierna is de wedstrijd over. Papendrecht kon en Meerssen hoefde niet meer. Helaas in de laatste minuut nog meer pech voor Papendrecht. Een harde en onnodige overtreding van een Meerssen verdediger, die hier geel voor kreeg, maar erger voor VV Papendrecht is dat het lijkt dat Halit behoorlijk geblesseerd is.

Al met al over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning van Meerssen op een vandaag toch wat minder spelend Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.