Bart van Nunen Nederlands Kampioen 3000m

07 februari 2011 door Ad van Herk
Bart van Nunen Nederlands Kampioen 3000m

PAPENDRECHT - Bij de Nederlandse Kampioenschappen indooratletiek in Apeldoorn zijn er door atleten van AV Passaat mooie prestaties neergezet. Bart van Nunen werd op de 3000m  Nederlands Kampioen in een tijd van 9.26. 57min. In de tactische race nam hij vanaf de start de kop en voerde hij het tempo langzaam op zodat zijn concurrenten een voor een moesten lossen.

Bart Heijes stond bij het polsstokhoogspringen een treetje lager op het ereschavot, door naar een nieuwe recordhoogte van 4.35m te springen. Hiermee komt hij direct ook op de 11e plaats allertijden te staan binnen zijn leeftijdscategorie.

Ook de limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Turkije komende zomer, die gesteld was op 4.40m bleef niet ver buiten bereik. Er mag echter maar 1 atleet per onderdeel naar het EJOF, wat betekend dat Bart Heijes om zich te plaatsen nu hoger zal moeten springen dan de winnaar van afgelopen weekeind, Menno Vloon uit Krommenie die tot een hoogte van 4.50m reikte. Ook Bart van Nunen heeft het behalen van de EJOF-Limiet als doel voor dit jaar gesteld. Voor beide atleten is de geleverde prestatie extra bijzonder, omdat ze pas eerstejaars B-junior zijn. Bij de A-junioren haalde Sven maliepaard de finale op de 400m en scherpte zijn tijd aan tot net onder de 50 seconden grens, met 49.99s.

In deze finale viel hij vanaf de start aan om kans te maken op een medaille, maar moest dit in het laatste stuk van de race bekopen. Lars Paalvast kwam 27 cm te kort om door te dringen tot de finale, maar mocht tevreden zijn met zijn uitstapje naar het kogelstoten. Zijn beste onderdeel, het speerwerpen, staat tijdens de indoorwedstrijden logischerwijs niet op het programma. Mathijs Huisman combineerde de 60m en 60m horden en liep op deze afstanden respectievelijk 7.79s en 9.43s, waarmee hij heel dicht tegen zijn persoonlijke records aanzat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.