Oegandadag een groot succes

06 februari 2011 door Ad van Herk
Oegandadag een groot succes

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 5 februari 2011 is er in kerk ‘de Morgenster’ een geslaagde Oegandadag geweest. De opbrengst kwam ten goede aan de jongeren die deze zomer gaan helpen in Oeganda. Tijdens deze dag waren er verschillende activiteiten te doen. Om te beginnen was er een wellnessroom om even lekker te kunnen ontspannen. Hierbij was er de mogelijkheid voor een nek-rugmassage of voor voetreflexologie.

Door grote verzamelacties hadden de vrijwilligers een grote voorraad boeken en kinderkleding. Velen hebben de boekenkast weer kunnen vullen en goede tweedehands kinderkleding kunnen aanschaffen.

Lokale schilders en schilderessen hebben speciaal voor het goede doel schilderijen geschonken die men mocht tentoonstellen en verkopen. Er was een grote diversiteit aan schilderijen, van modern tot klassiek. Verder waren er handgemaakte artikelen zoals vilt, sjaals en Oegandeze kettingen. Ook was er een kraampje met keramieke artikelen die gemaakt zijn door de cliënten van de Merwebolder.

Bij zo'n volle dag moet er natuurlijk ook de gelegenheid zijn om een bakje koffie te nemen. Hiervoor was de mogelijkheid bij de koffiespecialiteiten. Er waren verschillende soorten koffie, van gewone koffie tot Marokkaanse koffie, echt de moeite waard om een keer geprobeerd te hebben. Bij de koffie kon er ook een stuk zelfgebakken lekkernij genomen worden. Voor de goede luisteraars was er ook vaak een nummer te horen die vrolijk en Afrikaans was, en goed in je hoofd kon blijven hangen. De band Maple3 heeft speciaal voor ons een nummer geschreven, genaamd “The children of the earth”. Dit nummer verkoopt men dan ook als single.

Voor de kids was er ook nog wat te doen zodat de ouders rustig konden rondkijken. Ze konden een Afrikaans schilderijtje maken of geschminkt worden. Uiteraard was er informatie en een presentatie over het project te vinden. Ook was er deze dag een speciale gast aanwezig: Moses Kiwala, de oprichter van Children’s Sure House, het project waarvan uit hun reis zal gaan.

Kortom, men kan terugkijken op een enorm geslaagde dag met een bovenverwachting goed resultaat. En ze zijn met deze dag weer een stapje richting hun droom. Natuurlijk zullen ze nog meer acties moeten houden om echt hun droom waar te kunnen maken. Daarvoor gaan ze onder andere auto’s wassen, kan er altijd de ontbijtservice worden ingeschakeld en verkopen ze de overgebleven boeken en games op bol.com.

Voor meer informatie over deze jongerenagroep met hun acties, zie www.werkvakantieoeganda.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.