Zenuwen bij debuut jeugdteam 7

31 januari 2011 door Ad van Herk
Zenuwen bij debuut jeugdteam 7

PAPENDRECHT - Dan ben je 10 jaar oud, heb je een paar keer aan het rubber van je tafeltennisbatje mogen ruiken en zo sta je op een zaterdagmiddag in gymzaal De Kooy je allereerste competitiewedstrijd te spelen. Dat overkwam Jeremy van der Stel (foto) gisteren bij zijn debuut in de Pupillenklasse C. Maar ook bij zijn teammaten van Papendrecht 7, Jari Verhaert en Colin Lodder, gierden de zenuwen door het lijf, ook zij speelden immers de allereerste competitiewedstrijd en wisten nog niet goed wat de spelregels zeggen, wat goed is en wat je niet moet doen. Met een grote ervaring rijker besefte team 7 achteraf dat de bezoekers uit Hardinxveld-Giessendam, Drivers 6, gewoon wat sterker waren, zij namen de 2-8 zege mee naar huis. Jeremy en Jari wonnen nog geen partijtje, Colin wist twee keer te winnen. Het dubbel van Colin met Jeremy ging in 4 games naar de bezoekers.

Aan de andere kant van de zaal, op het centrecourt, speelde de jeugdselectie tegen Dordrecht 2. Jeremy van der Graaff en Lieron Viveen komen uit  in de 1e klasse A en hebben dit seizoen een nieuwe teammaat, Seth Dijkstra. Jeremy speelde in de openingspartij maar meteen een 5-setter, maar zag de beslissende game naar John Kabel gaan, daarna verloor Seth met 3-11, 7-11 en 11-13 van Joey Maessen. De winst van Lieron op Michael Ritter en zijn winnende dubbel samen met Jeremy trok de stand weer naar 2-2. Hierna volgden opnieuw verliespartijen van Seth en Jeremy, waarna Lieron opnieuw het verschil verkleinde door van Joey te winnen. Seth speelde daarna wederom heel verdienstelijk, maar verloor toch in 4 games van Michael. Met zijn derde winstpartij speelde Lieron zijn eerste hattrick van dit voorjaar en bracht hij de stand op 4-5. Aan Jeremy de taak om de eer voor Papendrecht 1 te redden. Na een opmerkelijke 11-1 openingsgame volgden 11-7, 7-11 en 9-11, waarna met 11-6 het gelijke spel veilig werd gesteld. Oud selectiespeler Matthijs van Hoek wil dit seizen de jeugdselectie coachen, maar zaterdag bleek dat hij nog even aan die rol moet wennen.

Het eveneens in de 1e klasse opererende Papendrecht 2 verloor zaterdagmiddag in Rotterdam met 6-4 van de jeugdselectie van Twenty-One Up waar Fabio Fischer voor alle Papendrechters te sterk bleek. De van Top Spin ’83 (Oud Alblas) overgekomen Davey den Boer wist als enige Martin Rombouts te verschalken, samen met Laurens Langeveld en Bas Hardenberg liet Davey Rotterdammer Joey Lim met lege handen. Omdat Davey en Laurens het dubbel verloren bleef de winst in de Maasstad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.