(Nog) geen sensatie bij topteams TTV Papendrecht

31 januari 2011 door Ad van Herk
(Nog) geen sensatie bij topteams TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - “Altijd lastig, spelen tegen vrouwen”, aldus Nico

Bij de senioren zijn na de succesvolle najaarscompetitie het tweede en het derde team doorgestroomd naar de 1e klasse en zitten ze beide de seniorenselectie(hoofdklasse) op de hielen. Maandagavond trad Papendrecht 3 aan in Nieuwerkerk a/d IJssel tegen de selectie van NTTC, waar het team al snel op een 3-0 achterstand kwam. Eerst in het dubbel van Hanno van Sintmaartensdijk en Bas van Oers viel het balletje in het voordeel van de bezoekers. Met 13-15, 4-11 en 8-11 passeerde Hanno daarna Willem Vuerhard waarna Papendrechter Patrick van Vooren vergeefs probeerde Hans Stapels onder druk te zetten.  In de volgende partij had Bas meer succes tegen Danny van het Groenewoud (4-3), maar de resterende slotpartijen eindigden allemaal in het voordeel van de thuisploeg.

De seniorenselectie moest vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Scyedam 5 spelen en Eddy van Weelde wist al van te voren dat hij voor zijn verhinderde teammaat Richard Steenhuisen een invaller diende te zoeken. Toen kort voor de wedstrijd ook Winnie van Rooij zich ziek meldde deed Eddy een beroep op de verse 1e klassers van team 3, dit mede omdat Papendrecht 2 dezelfde avond een thuiswedstrijd op het programma had staan. De uitverkorenen, Bas van Oers en Hanno van Sintmaartensdijk hebben het vertrouwen van Eddy niet beschaamd. Rob Hoogendijk en Eduard Slijkoord bleken voor alle Papendrechters te sterk, maar net als Eddy wisten Bas en Hanno ook van John Buyk te winnen. Het dubbelverlies van Eddy en Bas impliceerde een 7-3 nederlaag.

Papendrecht 2 stond thuis in De Kooy in de aanslag om De Treffers 4 uit Roelofarendsveen te verschalken, maar dat team stond om 21:00 uur nog bij Leiden in de file, andere keer dan maar weer.

Op de tafel er naast wist Papendrecht 4 met 6-4 de selectie van HTV uit Hoornaar te verslaan. Dirk (terug-van-weggeweest) de Vugt speelde ongegeneerd een hattrick en wist derhalve uiteindelijk als enige van Kees Bresser te winnen. De 70-jarige Joop Joosten speelt met ingang van dit seizoen eindelijk een trapje lager, maar kon in de derde klasse B alleen over André Hartman en André Meerkerk zegevieren. In zijn dubbel met Dirk bleek dat beiden nog niet goed op elkaar ingespeeld zijn. Over de rol van Moos Markesteijn die alleen maar Meerkerk met lege handen kon laten staan, is nu al discussie, maar het schijnt dat Moos beterschap heeft beloofd.

De verrassing van de week kwam van het batje van Peter Ruts die na lange tijd weer eens achter de tafeltennistafel plaatsnam bij de 6e klasse wedstrijd Papendrecht 12 – MTTV 6. Peter begon met een 4-games zege op Richard de Rijk, versloeg daarna Arie Verduijn met 11-9, 18-16 en 14-12 en voltooide zijn hattrick met een zege in 3 games op Truus de Goeij. Nico van Meeteren trachtte deze zegereeks te imiteren, maar stuitte op Truus. “Altijd lastig, spelen tegen vrouwen”, aldus Nico. Simon beperkte zijn persoonlijke resultaten tot zijn ene zege op dezelfde Truus en zag ook zijn dubbel met 4e man Marcel Klunder naar de bezoekers gaan. De 6-4 zege komt dus duidelijk op de palmares van Peter Ruts.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.