Geul junioren zwemmen op NJK

31 januari 2011 door Ad van Herk
Geul junioren zwemmen op NJK

PAPENDRECHT - De Nationale Junioren Kampioenschappen zwemmen op de korte baan vonden dit jaar plaats in Terneuzen. Korte baan wil zeggen dat de wedstrijd gezwommen wordt in het 25 meterbad en aan de start verschijnen de snelste junioren zwemmers van Nederland. Hoe hoger de leeftijdscategorie, hoe strenger de limieten waren zodat er bij de jongste zwemmers bij sommige nummers rond de 100 zwemmers aan de start verschenen.

Voor de Geul hadden Sabrina de Graaf, Bas van Middelkoop, Ben Muller, Max Muller, Thomas Verhoeven, Jesse de Win en Tim Muller zich geplaatst voor deze wedstrijd.

Sabrina de Graaf kwam uit in de categorie meisjes junioren 2 en zij kwam 6x aan de start. Ze slaagde erin om op drie nummers een persoonlijk record op de klokken te zetten. Haar beste notering was een 23e plaats op de zware 400 wissel.

Ben Muller, jongens junioren 1, zwom 4 nummers en verbeterde op elk nummer zijn beste tijd. Zijn hoogste positie haalde hij op de 400 vrij: een 31e plaats. Max Muller startte eveneens 4 keer bij junioren 1 en eindigde ook als hoogste op de 400 vrij  en wel als 32e.  Bas van Middelkoop had pech: bij zijn start op de 50 vrij zag de jury hem iets bewegen en een diskwalificatie volgde.

Thomas Verhoeven, junioren 2, kwam drie keer aan de start en zwom een PR op de 50 vrij. Zijn hoogste notering was een 48e plaats op de 200 wissel.

Jesse de Win kwam in de categorie junioren 3 negen keer aan de start. Zijn beste resultaten behaalde hij op de 200 rug, een 15e plaats, en de 200 school: een 18e plaats.

Tim Muller zwom in de categorie junioren 4 drie afstanden. Zijn hoogste notering haalde hij op de 50 vrij met een 33e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.